Nova premiera Mini teatra: nova režija Ivice Buljana in gostovanje Roberta Waltla v Slonokoščeni obali!

NOVA PREMIERA MINI TEATRA

REŽIJA IN PREMIERA IVICE BULJANA - TOKRAT V AFRIKI!

SNAJPER DAMIRJA KARAKAŠA V REŽIJI IVICE BULJANA 8. JANUARJA 2014 PREMIERNO V ABIDJANU (COMPAGNIE YEYOTHEATRE ABIDJAN), SLONOKOŠČENA OBALA!

 

Prazno in zapuščeno stanovanje. Čas politične kampanje. Muki in njegova noseča prijateljica Sončica morata izvesti naročen uboj predsedniškega kandidata, da bi s tem zaslužila za odhod v Pariz, ki je zanju postal mitsko mesto za uresničitev boljših priložnosti, nasproti neperspektivni sliki vsakdanjosti in »naroda luzerjev«, iz katerega želita pobegniti.

V njun načrt se vmeša Študent, resignirani pacifist, čigar pomirljiva prepričanja kažejo samo še ostanke upora in željo, da se prekine s konvencijami družbe. Trije pripadniki mlajše in izgubljene generacije preizprašujejo vzroke svojega nezadovoljstva z družbo in motive, ki jih silijo k spremembam. Idealistični boj za »pravičnejšo družbo«, potreba po revoluciji, sebični materialistični razlogi in osebne frustracije se prepletajo v motivu snajperja, čigar metek mora ubiti visokega politika, pri čemer snajper služi kot metaforični prikaz obračuna z družbo in samim seboj.

 

SREDA, 8. JANUAR 2014

LOKACIJA: ABIDJAN, SLONOKOŠČENA OBALA (COMPAGNIE YEYOTHEATRE ABIDJAN)

 

Damir Karakaš

SNAJPER 
Prevod: Zlatko Wurzberg

Režija: Ivica Buljan

Dramaturgija: Robert Waltl

Igrajo: Irie Philippe Irie Bi (Muki), Larissa Ouei (Sončica), Landry Kouamé Bienvenu Amon (Študent)

Koprodukcija: Mini teater Ljubljana, Novo kazalište Zagreb in Compagnie Yeyotheatre Abidjan

 

DVA DNI KASNEJE NA GOSTOVANJU V ABIDJANU, SLONOKOŠČENA OBALA (COMPAGNIE YEYOTHEATRE ABIDJAN) TUDI PALČICA V REŽIJI IN IZVEDBI ROBERTA WALTLA, KI BO V OKVIRU GOSTOVANJA MINI TEATRA V ABIDJANU IZVEDEL TUDI PREDAVANJA ŠTUDENTOM NA AKADEMIJI V ABIDJANU.

 

NEDELJA, 5. JANUAR 2014

LOKACIJA: ABIDJAN, SLONOKOŠČENA OBALA (COMPAGNIE YEYOTHEATRE ABIDJAN)

 

V Compagnie Yeyotheatre Abidjan  (Slonokoščena obala) bo 5. januarja gostovala tudi prva virtualna lutkovna  predstava na svetu,  Palčica v režiji in izvedbi Roberta Waltla. Prva virtualna lutkovna predstava na svetu je kombinacija računalniške animacije z lutkovno predstavo. Dogajanje v virtualnem računalniškem okolju, ko pravljični junaki na platnu oživijo, otroci pa s pomočjo animatorja in ob pomoči občinstva rešujejo glavno junakinjo iz zapletenih situacij in predstavo tako tudi sami aktivno soustvarjajo. Vsaka situacija je sestavljena iz dveh ali več različnih rešitev. Otroci skupaj z animatorjem določijo potek in izberejo značaje za ustrezno situacijo. Robert Waltl je s predstavo do sedaj gostoval na številnih mednarodnih festivalih ter jo odigral že v slovenščini, hrvaščini, angleščini, nemščini, italijanščini, španščini, francoščini, armenščini, flamščini, poljščini, romunščini, češčini, turščini, madžarščini, litvanščini, srbščini, ruščini, beloruščini, farsiju (Iran), urduju (Pakistan) in hebrejščini (Izrael).

 

 

Hans Christian Andersen

PALČICA

Avtorja koncepta: Darij Kreuh in Tadej Fius

Režiser in igralec: Robert Waltl

Likovna podoba: Ana Košir

Glasba: Špela Avsenak

Dramaturg: Ivica Buljan