Po razprodani premieri in prvi ponovitvi Žabji kralj ponovno 1. februarja!

PO RAZPRODANI PREMIERI IN PRVI PONOVITVI SE ŽABJI KRALJ, OBNOVLJENA USPEŠNICA MINI TEATRA IZ 2001 V MINI TEATER NA KRIŽEVNIŠKO 1 VRAČA 1. FEBRUARJA OB 17.00!

POHITITE, VSTOPNICE SO ŽE V PRODAJI!

LOKACIJA: MINI TEATER, KRIŽEVNIŠKA 1

Velika uspešnica Mini teatra, ki je doživela že več kot 200 ponovitev v Sloveniji, na Hrvaškem, Avstriji, Italiji, Belgiji in na Madžarskem, je v sezoni 2013/14 obnovljena. Tokrat bo zaživela v režiji Roberta Waltla in z igralcem Tadejem Piškom, občinstvu Mini teatra znanem že po odličnih vlogah v Sapramiški 2 - Sapramišji sreči in Pekarni Mišmaš Svetlane Makarovič, Zvezdici Zaspanki Franeta Milčinskega - Ježka ter Tristanu in Izoldi madžarskega režiserja Zoltána Balázsa.

Zgodba o princesi, ki ji v kalni mlaki izgubljeno zlato žogico vrne žabec, v zameno pa želi princesino ljubezen, temelji na vedno aktualni temi sklepanja kompromisov. Sporočilo pravljice, namenjeno malim princeskam, kaže na možnost gledanja dogodkov z različnih zornih kotov, saj lahko včasih tudi v stvareh, ki se nam sprva zdijo grde, s potrpežljivostjo odkrijemo lepoto.

Lutkovno predstavo smo že leta 2001 pripravili skupaj s priznanimi bolgarskimi lutkovnimi umetniki: med njimi je režiser Slavčo Malenov, ki ga ljubljanska otroška publika pozna po predstavah Kalif Štrk, Lev brez repa, Majhnica inMini cirkus. Malenov je diplomant lutkovne režije na Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost, ki je kasneje opravil še specializacijo na Internacionalnem lutkovnem inštitutu Charleville-Mezieres v Franciji. Sodeluje s številnimi lutkovnimi gledališči v Bolgariji in tujini, od leta 1993 pa med drugim predava na bolgarski Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost. Lutke je poslikala Silva Bačvarova, diplomantka scenografije na sofijski Državni likovni akademiji. Delala je v Plovdivskem državnem lutkovnem gledališču, danes pa dela kot scenografka v gledališču Atelie 313 in poučuje na Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost v Sofiji. Avtor scenografije je in likovne zasnove je Vasill Rokomanov, prav tako diplomant scenografije na sofijski Državni likovni akademiji. Bil je oblikovalec revije Society and Law, od leta 1002 pa dela kot scenograf Alelieja 313 ter poučuje scenografijo na Državni akademiji za gledališče in filmsko umetnost v Sofiji. kot scenograf sodeluje s številnimi gledališči in lutkovnimi gledališči.

Besedilo po bratih Grimm: Vesselin Boidev

ŽABJI KRALJ

Režija: Slavčo Malenov

Režija obnove v sezoni 2013/14: Robert Waltl

Igra: Tadej Pišek

Poslikava lutk: Silva Bačvarova

Glasba: Vladimir Džambazov

Scenografija in lutke: Vasill Rokomanov

Prevod: Viktorija Menkadžijeva

Koprodukcija: Mini teater Ljubljana in SSG Trst

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let, še posebej jo priporočamo za vrtce in nižjo stopnjo osnovne šole

Vstopnice: otroci do 12. leta 6 €, odrasli 8 €