Mini teater na festivalu Bobri 2014

MINI TEATER NA FESTIVALU BOBRI

Tudi letos je Mini teater del 6. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki ga prireja Mestna občina Ljubljana in ki bo vse do 8. februarja potekal po različnih ustanovah v Ljubljani. Vstopnice za vse predstave Mini teatra na letošnjih Bobrih so na žalost že pošle!

 

KULTNA IN NEPOZABNA

ZVEZDICA ZASPANKA

FRANETA MILČINSKEGA - JEŽKA IN MINI TEATRA

 

ČETRTEK, 30. JANUAR 2014, OB 10.00 IN OB 17.00, PREDSTAVI V OKVIRU FESTIVALA BOBRI

LOKACIJA: MINI TEATER, KRIŽEVNIŠKA 1

 

Kultna in nepozabna Ježkova pravljica za otroke vseh starosti. Ena najpriljubljenejših slovenskih pravljic z univerzalnim sporočilom, da lahko z dobroto, ljubeznijo in s čisto mislijo premagamo zlo.

 

Je zvezda na nebu, ki uspava otroke, vodi mornarje po morju in pesniku pomaga najti pravilne rime. Ima dolge zlate lase in kličejo jo Zaspanka. Toda ker pogosto zaspi in v službo zamuja, na Zemlji povzroča zmedo. Otroci jokajo, mornarji ne najdejo poti, pesnik pa ne rime na besedo lonec. Za kazen jo Mesec zato pošlje na Zemljo in na nebo se lahko vrne šele, ko dokaže, da je dovolj pametna. Ko jo komet Repatec pripelje na Zemljo, se zvezdica Zaspanka znajde sama med neznanimi ljudmi. Pot jo vodi čez semenj in mesto, kjer se potika tudi strašni razbojnik Ceferin, ki ima kamen namesto srca. Ko Ceferin izve, da ima deklica zlate lase, ji jih hoče ostriči in tako obogateti. To se ne zgodi, ker mu zaradi Zaspankine nedolžne dobrote namesto kamna v prsih začne biti srce. In komet Repatec Zaspanko odpelje nazaj na nebo.

 

Frane Milčinski - Ježek

Režija: Robert Waltl

Adaptacija besedila in dramaturgija: Zala Dobovšek

Asistent režije in svetovalec za animacijo: Brane Vižintin

Likovna zasnova: Robert Smolik

Oblikovanje zvoka in glasbe: Miha Ciglar/Tadej Droljc/David Cerar

Igrajo: Nina Ivanišin/Maruša Majer, Tadej Pišek in Igor Štamulak

Glasba v živo: Miha Ciglar

Lektorica: Maja Cerar

Vodja tehnikov: Tilen Vipotnik

Tehniki: Anže Kreč, David Cerar, Ivan Waltl, Matej Primec in Hotimir Knific

Koprodukcija: Mini teater, Kulturni dom Slovenj Gradec in Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od treh let

Trajanje:  45 min

Vstopnice za predstave v okviru festivala Bobri: prevzem brezplačnih vstopnic 18.1.  od 11.00 do 18.00 in 19.1. od 11.00 do 14.00 v Festivalni dvorani, Vilharjeva 11

 

Predstava je nastala v okviru mednarodnega evropskega projekta »Puppet Nomad Academy 3«, ki ga sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013). Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

 

NOVA LUTKOVNA PREDSTAVA MINI TEATRA

POGUMNA MOLLY

NAJPOGUMNEJŠA DEKLICA V VSEJ FRANCIJI IN ANGLIJI

 

PETEK, 31. JANUAR 2014, OB 10.00, PREDSTAVA V OKVIRU FESTIVALA BOBRI

NEDELJA, 2. FEBRUAR 2014, OB 10.00, PREDSTAVA V OKVIRU FESTIVALA BOBRI

LOKACIJA: MINI TEATER, DVORANA NA LJUBLJANSKEM GRADU

 

Nekoč so živeli starši, ki so imeli kopico otrok. Otrok, ki so si jih želeli, vendar jih niso mogli vzdrževati. Da bi se najedli vsaj gozdnih jagod, jih je oče nekega dne peljal v gozd. A ko so se vračali, jih je pozabil prešteti in zjutraj je ugotovil, da so v gozdu ostale tri hčerke! Polly, Dolly in najmlajša, Molly. Toda Molly ni bila le najmlajša. Bila je tudi najspretnejša in najpogumnejša.

 

V iskanju poti domov sestrice najdejo prenočišče pri ženi in možu, Velikanki in Velikanu. Velikan, "ves kosmat in neumit, pa lačen je za vola ubit". "Grah in leča, žgancev skledčka, jaz pa jedel bi človečka," grmi iz njegovih ust. Toda bistra Molly ga ukane ter sebe in obe sestrici reši pred tem, da bi postale Velikanov zajtrk. Tekle so in tekle in sploh se niso ozrle, ko so zjutraj pred seboj zagledale čudovit grad.

 

Vrata jim odpre sam kralj Francije (Španije), a kralj ima veliko skrbi. Skrbi ga prav ta Velikan! Zato poprosi Molly, da mu pomaga. Bistra in najbolj junaška deklica v celi Franciji (Španiji) in Angliji je morala (še) vedno lačnega velikana prelisičiti kar trikrat, kot nagrado za vsak uspeh pa ji kralj obljubi ženina za njeni sestri in na koncu še za njo. Poguma Molly ne čaka. Takoj odide, da vidi, kaj lahko stori!

 

Predstava po besedilu angleške ljudske pravljice z odličnima mladima igralcema  Robertom Korošcem in Joseom, ki bo poskrbel tudi za izvirne songe. S Pogumno Molly pa se v Mini teater vrača priznani  in večkrat nagrajeni češki režiser Marek Bečka, ki ga občinstvo Mini teatra pozna že iz predstav Sneguljčica, Mizica, pogrni se in Obuti maček.

 

Po angleški pravljici: Marek Bečka

Režija in priredba besedila: Marek Bečka

Dramaturgija: Marek Bečka in Katerina Schwarzova

Igrata: Jose in Robert Korošec

Lutke in scenografija: Robert Smolik

Glasba: Jose

Produkcija: Mini teater Ljubljana

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od treh let

Trajanje:  40 min

Vstopnice za predstave v okviru festivala Bobri: prevzem brezplačnih vstopnic 18.1.  od 11.00 do 18.00 in 19.1. od 11.00 do 14.00 v Festivalni dvorani, Vilharjeva 11

 

Predstava je nastala v okviru mednarodnih evropskih projektov »Puppet Nomad Academy 3« in »Experimental Theatre Academy«, ki ga sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013). Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.