3. svetovni dan lutk

V ponedeljek, 21. marca 2005, bodo slovenski lutkarji, družno s prijatelji in kolegi iz vsega sveta praznovali 3. svetovni dan lutkovnega gledališča in lutk. V počastitev tega dneva bodo lutkovna gledališča po Sloveniji organizirala brezplačne oglede predstav, med drugimi tudi Mini teater, KUD France Prešeren in Hiša otrok in umetnosti.
Pobudnik praznovanja je nacionalni odbor mednarodne zveze lutkarjev UNIMA. Prvič so ga domači in svetovni lutkarji praznovali leta 2002. Glavne zasluge doma ima generalni sekretar nacionalnega odbora UNIME Robert Waltl, sicer tudi uspešen direktor ljubljanskega Mini teatra. Na 18. kongresu Unime leta 2000 so v nemškem Magdeburgu sklenili, da naj lutkarji praznujejo svoj praznik, nakar so se odločili za svetovni dan lutk in lutkovne umetnosti 21. marec.

Vabimo vas, da ga skupaj z nami praznujete v lutkovnih gledališčih od 19. do 21. marca. Pripravili smo poseben brezplačen ogled lutkovnih predstav.
Mini teater bo v svoji dvorani na ljubljanskem gradu v ponedeljek, 21. marca, ob 17. uri organiziral predstavo ČRNA KUHNA, ki je mešanica lutkovno-gledališke predstave, pripovedovanja zgodb in koncerta ljudske glasbe. Brezplačne vstopnice lahko dvignete na blagajni Mini teatra uro pred pred predstavo.