Nov MINIVEČER na Križevniški: v goste prihaja Jasmin B. Frelih!

Po uspešnih MINI VEČERIH z Nejcem Gazvodo, Goranom Vojnovićem, Borisom A. Novakom, Venom Tauferjem, Vladom Žabotom in Klariso Jovanović nadaljujemo s serijo MINI VEČEROV na Križevniški. Tokrat, 25. marca 2014, ob 20.00 v goste prihaja dobitnik nagrade za najboljši prvenec, Jasmin B. Frelih.

Frelih kljub mladosti ni novo ime na našem literarnem prizorišču, saj smo že nekaj let lahko spremljali objave njegove proze v vseh osrednjih slovenskih literarnih revijah, od nedavnega pa je tudi urednik literarne revije I.D.I.O.T.oziroma njene desete številke. Osrednja tema pogovora bo njegov roman Na/pol, ki je bil izbran za najboljši prvenec leta 2013, dotaknili pa se bomo tudi njegovih drugih ustvarjalnih dosežkov ter prevajalskih in uredniških izkušenj.

Kot običajno pa bodo gostu tudi tokrat zastavljeni izzivi - za zadnjega boste spet poskrbeli prav vi, zato do večera dogodka le pretuhtajte, kaj vas v zvezi z avtorjem še zanima.

Večer bosta vodili Kaja Jurgele in Nika Štrus.

Jasmin B. Frelih (1986) študira primerjalno književnost in zgodovino. Opazili smo ga na različnih branjih in literarnih nastopih, kratke zgodbe, eseje in prevode je objavil v revijah Literatura, Sodobnost, Dialogi in Idiot, pri kateri tudi deluje tudi kot urednik. Že lep čas je prisoten na slovenski literarni sceni in objava  knjižnega prvenca je bila samo še vprašanje časa -  objavljal je v Literaturi, Sodobnosti in Dialogih, prepoznaven je tudi kot eden izmed ustanovnih članov paraliterarne skupine in revije Idiot. Njegov prvenec Na/pol je futuristična pripoved treh prepletajočih (ter nazadne prepletenih) se zgodb, postavljena v čas, ki je ravno prav oddaljen, da primeša nekoliko znanstvene fantastike in ravno prav blizu, da se z njim poistovetimo. Je roman, ki s preskakovanjem v prostoru, času in diskurzu in bralca tako s slogom kot z zgodbo drži v napetosti vse do konca, ki obvisi v zraku še dolgo po branju.

Vstopnine ni - prostovoljni prispevki pa so vedno dobrodošli.

Dogodek organizirata: Mini teater Ljubljana in DŠPK (Društvo študentov primerjalne književnosti)