V soboto, 29.3., v Mini teatru gostovanje iz Izraela: Hodnik Matjaža Zupančiča!

V organizaciji Mini teatra in Judovskega kulturnega centra Ljubljana ter ob pomoči Tedna slovenske drame to soboto, 29. Marca, ob 20.00 v Mini teatru na Križevniški 1 gostuje predstava Hodnik iz Izraela.

Drama Matjaža Zupančiča je prejela Grumovo nagrado pred enajstimi leti, v času ko so bile resničnostne televizijske oddaje na začetku razcveta. Prav o zakulisju take oddaje govori Hodnik, igra, ki prikazuje skupino mladih udeležencev resničnostne oddaje, podvrženih striktnim pravilom. Dirka za gledanostjo in dobičkom jih prisili v skrajnosti, vedno na očeh televizijskih gledalcev. Predstava pa gledališkemu občinstvu kaže prav tisto, kar naj bi bilo skrito, edini prostor brez kamer - hodnik.

Beit Zvi je najstarejša samostojna gledališka šola v Izraelu. Ustanovljena je bila pred petdesetimi leti, financirata pa jo izraelsko ministrstvo za kulturo in lokalna skupnost. Njeni diplomanti sodelujejo v številnih izraelskih poklicnih gledališčih. Hodnik je prevedel in uprizoritev režiral Yonathan Esterkin, eden najbolj obetavnih mladih izraelskih režiserjev, prav tako študent te šole.

Po predstavi bodo članice Judovskega kulturnega centra Ljubljana poskrbele tudi za pogostitev naših izraelskih prijateljev in druženje.

 

Matjaž Zupančič

HODNIK (המסדרון)

Prevod: Yonathan Esterkin

Režiser in scenograf: Yonathan Esterkin

Igrajo: Yotam Kuznitz, Daniel Verthiam, Moran Bardea/Natasha Mentel Gurislevitz, Moti Hova, Shahar Matalon/Reut Farhi, Lior Morduch, Tamar, Vasser/Gia Beer Gurevutch, Yoav Milshtein

Kostumografka: Natasha Mentel

Avtor videa: Itamar Luria

 

Beit Zvi – Šola uprizoritvenih umetnosti, Ramat-Gan, Izrael

Trajanje: 90 min

Na predstavi bo poskrbljeno za slovenske nadnapise