Skupna počastitev 70 let spomina na holokavst nad slovenskimi Judi ob 70-letnici spomina na deportacijo prekmurskih Judov v nacistična taborišča: 1944 – 2014 (ŠOA)

Že dan pred petkovo premiero monodrame Jagodno dekle vas ob 70-letnici spomina na deportacije prekmurskih Judov v nacistična taborišča: 1944 – 2014 (ŠOA) vljudno vabimo, da se nam v Mini teatru na Križevniški 1 pridružite že v četrtek, 24. aprila 2014, od 19. ure dalje.

Ob 19.00 vabljeni na projekcijo dokumentarnega filma v režiji Maje Weiss, Judje na Slovenskem. Dokumentarni film Judje na Slovenskem je prvi slovenski film, ki je odprl temo zamolčanega in skorajda pozabljenega spomina na slovensko judovsko skupnost in holokavst na Slovenskem. O filmu in ozadju njegovega nastajanja bo po projekciji spregovorila tudi režiserka Maja Weiss.

Ob 20.00 pa po kratkem odmoru sledi tudi predstavitev nove izdaje  rormana Biljard  v Dobrayu in literarni večer s pisateljem Dušanom Šarotarjem. Z avtorjem romana se bo pogovarjala novinarka Patricija Maličev.

Vljudno vabljeni - veselimo se vaše družbe!

Vstopnine ni, prostovoljni prispevki so dobrodošli.

 

V sodelovanju z RTV SLO in Založbo Beletrina ter v organizaciji MIni teatra in Judovskega kulturnega centra Ljubljana