Pred nami je zanimiv april!

Aprila 2 premieri za odrasle

Premiera monodrame Jagodno dekle

v petek, 25. aprila, ob 20.00 nas čaka premiera nove predstave, monodrame Jagodno dekle z Vesno Vončina v režiji Tjaše Črnigoj, ki nastaja v produkciji Judovskega kulturnega centra Ljubljana ob pomoči Mini teatra. Gledališka predstava se loteva tematike holokavsta, toda preko te zgodovini zastavlja tudi vprašanje, Kaj sedaj? Kaj naj z zgodovino stori mlada generacija? Vednost, vlivanje znanja enostavno namreč ne more biti več dovolj.

Iz Slonokoščene obale v Mini teater

Po januarski premieri v afriški Slonokoščeni obali 22. aprila ob 20.00 v Mini teater na Križevniško 1 premierno prihaja Snajper Mini teatra v režiji Ivice Buljana. Prva ponovitev sledi že naslednji dan ob 20.00. »Besedilo je lepo, surovo, nabito z idejami, paranoidno kot scenarij Gusa van Santa. Gre za balsacovsko temo, ki jo je kozmopolit Karakaš uspel napisati kot manifest generacije, željne revolucije, še bolj pa denarja, do katerega pa nikdar ne bo prišla, niti z ropom ali umorom.« Ivica Buljan

Snajper iz Mini teatra še v zagrebški ZKM in na splitske Marulićeve dneve

Po premieri v Mini teatru se Snajper odpravlja tudi na gostovanje na Hrvaško. V ZKM-u (Zagrebačko kazalište mladih) bo gostoval 24. in 25. aprila ter 26. aprila tudi na 24. festivalu Marulićevi dani v Splitu.

Spomin na holokavst nad slovenskimi Judi

Ob 70. letnici od največjega pregona Judov in uničenja skoraj celotne Judovske skupnosti v Prekmurju v četrtek, 24. aprila, v Mini teatru na Križevniški v organizaciji Mini teatra in Judovskega kulturnega centra Ljubljana pripravljamo večer Spomin na holokavst nad slovenskimi judi.

Ob 19.00 nas čaka projekcija dokumentarnega filma Maje Weiss: Judje v Prekmurju (v sodelovanju z RTV SLO), ki mu bo sledil tudi krajši pogovor z avtorico Majo Weiss.

Ob 20.00 pa pripravljamo projekcijo kratkega filma po zgodbi  Dušana Šarotarja: Nostalgija, predstavitev nove izdaje romana Biljard v Dobrayu in pogovor z Dušanom Šarotarjem ter branje odlomka.

Vstopnine ni, prostovoljni prispevki so dobrodošli.

Zapiranje ljubezni v režiji Ivice Buljana

Pia Zemljičin Marko Mandić bosta ljubezen v Mini teatru na Križevniški 1 aprila zapirala dvakrat - 13. in 18. Aprila ob20.00. »V čem je skrivnost zapeljive privlačnosti Zapiranja ljubezni? To je čista ljubezenska zgodba v času, ko čiste ljubezenske zgodbe niso več mogoče, ko se jih spominjamo kot izgubljenih ostankov preteklosti.« režiser Zapiranja ljubezni, Ivica Buljan

Otroško veselje z odličnimi predstavami

Otroke bodo aprila razveseljevali Medvedek zleze vase (5.4. ob 17.00, dvorana Mini teatra na Križevniški 1), Trije prašički (6.4. ob 17.00, dvorana Mini teatra na Ljubljanskem gradu), Zvezdica Zaspanka (12.4. ob 17.00, dvorana Mini teatra na Križevniški 1), Začarani štorklji (13.4. ob 17.00, dvorana Mini teatra na Ljubljanskem gradu) in Pekarna Mišmaš (27.4. ob 17.00, dvorana Mini teatra na Ljubljanskem gradu).

Koroški kulturni dnevi tudi letos tudi v Mini teatru

V soboto, 26. aprila,  ob 11.00 pa bodo s predstavo Dol s čodram v Mini teatru na Križevniški 1 ponovno gostovali tudi zamejski Korošci!