V nedeljo, 6.4., zgodba o lenobi in vztrajnosti, o strahu in modrih odločitvah!

Zgodba o treh prašičkih in požrešnem volku, o strahu in modrih odločitvah, o lenobi in vztrajnosti ter o zmagi dobrega nad zlim, v nedeljo, 6. aprila 2014, ob 17.00 v Mini teatru na Ljubljanskem gradu.

Znana klasična pravljica o treh prašičkih, njihovem prepiru o materialu za hiške in prepirih z volkom je postala podlaga za različna obdelovanja po vsem svetu.

Tudi Pavel Polak, eden najbolj znanih čeških lutkovnih režiserjev, priznan po vsej Srednji Evropi, je sprejel izziv in na povabilo Mini teatra priredil besedilo, namenjeno naši najmlajši publiki, povsem samosvoj pristop k lutki in igralcem pa je v Mini teatru predstavil in uveljavil že s predstavo Palček. Polak je režiser minimalist, ki mu z enostavnimi gledališkimi sredstvi uspeva pričarati lepoto pravljice in jo prenašati tudi otrokom.

Likovnost predstave, ki je nastala v likovni zasnovi češkega lutkovnega, likovnega in filmskega umetnika Jaroslava Milfajta, je mešanica tradicionalnega stila znane češke lutkovne šole in sodobne vizualnosti,  igrivost Treh prašičkov pa dopolnjujejo pesmi in humor.

Po angleški ljudski pravljici: Pavel Polak

Trije prašički

Prevajalka:
Majda Potrata

Režiser:
Pavel Polak

Igrajo:
Peter Harl / Miha Rodman, Luka Cimprič in Vesna Vončina / Maruša Majer

Scenograf:
Slavko Rakuša

Avtor likovne zasnove in izdelava lutk:
Jaroslav Milfajt

Stilist:
Iztok Šostarec

Glasbenik:
Vitezslav Hadl

Oblikovanje luči in zvoka:
Tilen Vipotnik

Lektorica:
Mateja Dermelj

Vodja tehnikov:
Tilen Vipotnik

Tehnična ekipa:
Tomaž Grubelnik in Tilen Vipotnik

Premiera:
30. junij 2004, predstava obnovljena 2009

Predstava traja 35 minut

Gledališko - lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let