Kosovel s Križevniške - Maraton Kosovelovih pesmi ter novo druženje na Križevniški ulici!

Križevniška je bila 23. aprila neprehodna! Svečanemu odprtju na novo ozelenjene Križevniške ulice je sledil tudi Maraton Kosovelovih pesmi v okviru mednarodne Noči knjige, prijetno druženje na ulici in pred Mini teatrom pa se je nadaljevalo ob klepetu, pršutu in kozarčku domačega terana!

Z branjem pesmi so Kosovelov maraton soustvarjali tudi pesnica in španska veleposlanica v Sloveniji Anunciada Fernández de Córdova, dramski igralci Polona Vetrih, Olga Kacjan, Jernej Kuntner, Vladimir Jurc, Marko Simčič, Neva Jana Flajs, Alenka Pirjevec, Suzana Grau, Neda Bric, Jadranka Tomažič, Marjuta Slamič, Miha Nemec, Damjana Černe, Uroš Potočnik, Maja Blagovič … in študenti AGRFT-ja.

Manjkala pa ni niti glasba! Poskrbeli bomo tudi za zanimivo glasbo. Po začetku s skladbo Dež nad oljkami (Fake Orchestra) in Kosovelovem maratonu, kjer bo recitatorje na kitari spremljal Vid Polončič Ruparčič (The Toronto Drug Bust), je bil ob druženju, pršutu in teranu na vrsti album Dekleva (projekt uglasbene poezije Milana Dekleve z Igorjem Leonardijem in Ano Vipotnik). Glasbeni koordinator večera je bil Izak Košir.

Organizatorji prireditve:  Kulturna četrt Križevniška ob pomoči Mini teatra, Združenja dramskih umetnikov Slovenije in AGRFT-ja. V pomoč pri osvežitvi Križevniške pa je bil tudi Turizem Ljubljana.