V nedeljo, 18.5., v okviru Grajskih dni Mini teatrova Pogumna Molly!

To nedeljo, 18. maja, ob 17.00 v Mini teatru na Ljubljanskem gradu v okviru grajskih dni noviteta letošnje sezone, lutkovna predstava, Pogumna Molly, o najpogumnejši deklici v vsej Franciji in Angliji.

Predstava po besedilu angleške ljudske pravljice z odličnima mladima igralcema Robertom Korošcem in Joseom, ki je poskrbel tudi za izvirne songe, s katero se je v Mini teater vrnil priznani  in večkrat nagrajeni češki režiser Marek Bečka, ki ga občinstvo Mini teatra pozna že iz predstav Sneguljčica, Mizica, pogrni se in Obuti maček.

Nekoč so živeli starši, ki so imeli kopico otrok. Otrok, ki so si jih želeli, vendar jih niso mogli vzdrževati. Da bi se najedli vsaj gozdnih jagod, jih je oče nekega dne peljal v gozd. A ko so se vračali, jih je pozabil prešteti in zjutraj je ugotovil, da so v gozdu ostale tri hčerke! Polly, Dolly in najmlajša, Molly. Toda Molly ni bila le najmlajša. Bila je tudi najspretnejša in najpogumnejša.

V iskanju poti domov sestrice najdejo prenočišče pri ženi in možu, Velikanki in Velikanu. Velikan, "ves kosmat in neumit, pa lačen je za vola ubit". "Grah in leča, žgancev skledčka, jaz pa jedel bi človečka," grmi iz njegovih ust. Toda bistra Molly ga ukane ter sebe in obe sestrici reši pred tem, da bi postale Velikanov zajtrk. Tekle so in tekle in sploh se niso ozrle, ko so zjutraj pred seboj zagledale čudovit grad.

Vrata jim odpre sam kralj Francije, a kralj ima veliko skrbi. Skrbi ga prav ta Velikan! Zato poprosi Molly, da mu pomaga. Bistra in najbolj junaška deklica v celi Franciji in Angliji je morala (še) vedno lačnega velikana prelisičiti kar trikrat, kot nagrado za vsak uspeh pa ji kralj obljubi ženina za njeni sestri in na koncu še za njo. Poguma Molly ne čaka. Takoj odide, da vidi, kaj lahko stori!

Po angleški pravljici: Marek Bečka

Pogumna Molly

Režiser in avtor priredbe:
Marek Bečka

Igrata:
Jose in Robert Korošec

Dramaturga:
Marek Bečka in Katerina Schwarzova

Oblikovalec lutk in scenograf:
Robert Smolik

Avtor glasbe:
Jose

Lektorica:
Mateja Dermelj

Vodja tehnike:
Tilen Vipotnik

Tehnična ekipa:
Tilen Vipotnik, Anže Kreč, Matej Primec in Ivan Waltl

Premiera v Mini teatru:
20. september 2013

Predstava traja 40 minut

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let