Ta konec tedna na festivalu Mini poletje 2 Miniteatrovi uspešnici!

Ta konec tedna na festivalu Mini poletje 2 Miniteatrovi uspešnici!

V soboto (5.7. ob 11.00) v Mini teatru na Križevniški nadaljevanje ene največjih uspešnic Svetlane Makarovič, Sapramiška 2 - Sapramišja sreča z Violeto Tomič, Vesno Zornik in Tadejem Piškom. In v nedeljo (6.7. ob 18.00) v Mini teatru na Ljubljanskem gradu duhovito preoblečena uspešnica Mini teatra, ki prejema nagrado za nagrado, Sneguljčica z Joseom in Vesno Vončina.

Mini teater ne počiva niti poleti!

Zato letos organizira že 16. mednarodni festival za otroke, Mini poletje, ki v dvoranah na obeh lokacijah (na Križevniški 1 in na Ljubljanskem gradu) skrbi za nova nepozabna meseca odličnih predstav in ustvarjalnih delavnic.

Prvi del bo v znamenju čudovitih  predstav Mini teatra - letos obnovljene predstave Žabji kralj, nove predstave priznanega režiserja Mareka Bečke, Pogumna Molly, ter njegovih Obutega mačka in mednarodno večkrat nagrajene Sneguljčice, nadaljevanja uspešnice Svetlane Makarovič,  Sapramiške 2 - Sapramišje sreče, in nepozabne Ježkove Zvezdice Zaspanke. V Ljubljano pa prihajajo še gledališča iz Španije, Švedske, Nemčije, Slovaške in Hrvaške.

Skupaj bomo vse od 21. junija pa vse do 5. septembra 2014, ko festival zaključuje premiera nove režije Roberta Waltla, Na Noetovi barki ob osmih, koprodukcija Mini teatra in Prešernovega gledališča Kranj z igralci Miho Rodmanom, Sašo Pavlin Stošić, Aljošo Ternovškom, Joseom in Matjažem Višnarjem. Humorna, a obenem provokativna priredba dobro znane biblijske zgodbe po besedilu Ulricha Huba, ki je zanj leta 2012 prejel tudi nacionalno judovsko knjižno nagrado za otroško in mladinsko literaturo, bo zaživela v režiji Roberta Waltla, dramaturgiji Marinke Poštrak, scenografiji Bena Caina in Tine Gverović, kostumografiji Ane Savić Gecan, glasbi Josea, koreografije Selme Banić, oblikovanju luči son:DA in lekturi Maje Cerar, asistent scenografa je Anže Kreč. Premiera v Mini teatru nas čaka 5. septembra 2014 v okviru že 16. mednarodnega festivala Mini teatra za otroke, Mini poletja. Premiera v PG Kranj pa sledi že dober teden kasneje, 13. septembra 2014.

Več o zanimivem programu festivala Mini poletje 2014 si lahko preberete tudi tukaj!