Gostovanje Macbetha po Shakespearu na festivalu Almada odmeva tudi v kritiki francoskega L'Humanité!

Kritiku britanskega časnika The Guardian o gostovanju predstave Mini teatra Macbeth po Shakespearu na največjem portugalskem festivalu sodobnih odrskih umetnosti Almada 2014 se pridružuje tudi kritika francoskega L'Humanité!

Ob gostovanju Macbetha po Shakespearu (v produkciji Mini teatra, koprodukciji Cankarjevega doma in Novega kazališta Zagreb ter v režiji Ivice Buljana) na največjem portugalskem festivalu sodobnih odrskih umetnosti Almada 2014, kjer je bil uprizorjen kar trikrat, se izvrstnim odzivom občinstva pridružujeta tudi odlični kritiki francoskega L'Humanité in kritika Andrewa Haydona, kritika časnika The Guardian!

Slovenska praizvedba besedila Heinerja Müllerja v režiji Ivice Buljana je prejela veliko Borštnikovo nagrado 2009 za najboljšo uprizoritev v celoti, z Borštnikovima nagradama za vlogo Macbetha in mladega igralca pa sta bila leta 2009 nagrajena tudi Marko Mandić in Jure Henigman. Prejela je nagrado Critica Cubana kubanskih kritikov in pisateljev za najboljšo tujo predstavo, uprizorjeno na Kubi leta 2009, in proglašena za najboljšo tujo gledališko izvedbo v New Yorku leta 2011.