Vabilo na novinarsko konferenco ob začetku nove sezone Mini teatra in pred prvo premiero!

V torek, 2. septembra 2014, ob 10.00 vas vljudno vabimo na novinarsko konferenco pred premiero Na Noetovi barki ob osmih in ob začetku nove sezone, ki bo potekala v zlatem salonu Mini teatra na Križevniški 1.

Sezono bosta predstavila Robert Waltl in Ivica Buljan ter ekipa predstave Na Noetovi barki ob osmih.

Mini teater v novo sezono  vstopa s kar 7 premierami. V programu Mini teatra za otroke in mladino tako pripravljamo 3 premiereNa Noetovi barki ob osmih (r. Robert Waltl), Jurček in trije razbojniki (r. Robert Waltl) ter Izgubljeno in najdeno (r. Zoran Petrović). V postdramskem programu Mini teatra pa nas čakajo kar 4 premiere - Vračanje (r. Pascal Rambert), Grobnica za Borisa Davidoviča (r. Ivica Buljan), Lakota (r. Janez Pipan) in Vsak svet (r. Mark Lawes).

Program Mini teatra v sezoni 2014/15 začenja nova premiera Roberta Waltla, Na Noetovi barki ob osmih. Humorna, a obenem provokativna priredba dobro znane biblijske zgodbe po besedilu Ulricha Huba, ki je zanj leta 2012 prejel tudi nacionalno judovsko knjižno nagrado za otroško in mladinsko literaturo, bo zaživela v režiji Roberta Waltla, dramaturgiji Marinke Poštrak, scenografiji Bena Caina in Tine Gverović, kostumografiji Ane Savić Gecan, glasbi Josea, koreografiji Selme Banić, oblikovanju luči son:DA, prevodu Lučke Jenčič in lekturi Maje Cerar, asistent scenografa je Anže Kreč. Premiera v Mini teatru nas čaka 5. septembra 2014 v okviru že 16. mednarodnega festivala Mini teatra za otroke, Mini poletja, premiera v PG Kranj pa sledi že teden kasneje, 12. septembra 2014.

Koprodukcija Mini teatra Ljubljana in Prešernovega gledališča Kranj z igralci Miho Rodmanom, Sašo Pavlin Stošić, Aljošo Ternovškom, Joseom in Matjažem Višnarjem je nastala v okviru mednarodnega evropskega projekta Eksperimentalna gledališka akademija, ki ga sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013). V okviru projekta, katerega koordinator je Mini teater Ljubljana (Slovenija) ter partnerji UO Novo Kazalište Zagreb (Hrvaška), Estonian State Puppet Theatre - NUKU (Talin, Estonija), Dječije pozorište Republike Srpske (Banja Luka, Bosna in Hercegovina), Gradsko kazalište lutaka Split (Hrvaška) in Maladype Színház (Budimpešta, Madžarska), bodo potekale tudi mednarodne delavnice režije pod vodstvom Roberta Waltla.

Veselimo se vaše družbe na torkovi novinarski konferenci, za vse dodatne informacije in gradiva pa smo vam z veseljem na voljo na janina.zagar@mini-teater.si.