Napovedujemo: Festival norveškega filma

Festival norveškega filma

15. in 16. oktober 2014

Mini teater, Križevniška 1

Mini teater v sodelovanju z Veleposlaništvom Kraljevine Norveške pripravlja dvodnevni Festival norveškega filma.

Sreda, 15. oktober 2014

20.00: Fant, ki je ljubil Yngveja

99 min

Vstopnine ni

November 1989. Berlinski zid je zrušen. V mestu Stavanger pa se 17-letnemu Jarleju Kleppu niti sanja ne, da se bo vse spremenilo …

Do sedaj ima namreč vse, ko se v njegovem razredu se pojavi nov fant, Yngve, ki je drugačen od vseh, kar Jarleja zmede, saj ne ve, kaj narediti. Vse, kar ve, je to, da nikakor ne more prekiniti srečevanj z Yngvejem, četudi vključujejo stvari, ki jih sam resnično sovraži. Počasi, a vztrajno Jarle tako rarzočara vse okoli sebe in spozna, kaj pomeni (o)stati sam.

 

Četrtek, 16. oktober 2014

19.00: Skrivnost moje mame

52 min

Vstopnine ni

Skrivnost moje mame je oseben film o identiteti. Med režiserkinim otroštvom in mladostjo ji njena mama nikdar namreč ni povedala za njeno Sami poreklo iz Arktičnega dela Norveške. Zakaj ni? Kako lahko režiserka kar naenkrat sredi svojega življenja postane Sami? In, ali si to sploh želi?

20.00: Mož iz snežne jame

80 min

Vstopnine ni

Mož iz snežne jame že 20 živi med viharji in divjadjo visoko v ledenih norveških planinahin tako kot Nietzchejev Zaratustra je tudi on razvil svoj lastni moralni kodeks in oster smisel za humor. Njegovo življenje je daleč od buržoaznega materialističnega življenje novih skandinavskih držav blagostanja, ko nekega dne presenečen prejme novice o smrti svoje matere, ki mu v oporoki zapusti jasno sporočilo v obliki ultimata.