Napovedujemo: MINIFEST 2014

3. MINIFEST

28. november do 2. december 2014

Mini teater, Križevniška 1 in Ljubljanski grad

Pred nami je že 3. MINIFEST! Preplet izbranih predstav tako postdramskega programa kot tudi programa za otroke in mladino Mini teatra ter gostujoče predstave s Hrvaške in zanimivega druženja.

Postdramski program

V postdramskem programu 3. MINIFEST-a nas najprej (28.11. ob 18.00 na Križevniški 1) čaka letošnja noviteta, s katero je Mini teater uspešno začel letošnjo sezono, Vračanje, s katerim se je v Mini teater vrnil Pascal Rambert, avtor Zapiranja ljubezni s Pio Zemljič in Markom Mandićem, eden najpomembnejših francoskih, evropskih in svetovnih gledaliških in filmskih režiserjev, avtor dramskih besedil, koreograf in direktor enega najpomembnejših svetovnih gledališč, Théâtre De Gennevilliers - zaradi bolezni je predstava na žalost odpovedana. V nedeljo (30.11. ob 21.00 na Križevniški 1) sledi velika Borštnikova nagrajenka 2009, Macbeth po Shakespearu, v režiji Ivice Buljana, MINIFEST pa v torek (2.12. ob 20.00 na Križevniški 1) zaključuje gostujoča predstava s Hrvaške, Rozamunda, v režiji Senke Bulić.

Program za otroke in mladino

Program 3. MINIFEST-a za otroke in mladino bo v soboto (29.11. ob 11.00 na Križevniški 1) otvorila noviteta letošnje sezone, humorna obdelava dobro znane biblijske zgodbe, Na Noetovi barki ob osmih, v režiji Roberta Waltla. V nedeljo (30.11. ob 17.00 na Ljubljanskem gradu) bo sledil vedno zabavni Obuti maček priznanega češkega režiserja Mareka Bečke. Otroški program festivala pa v ponedeljek (1.12. ob 17.00 na Križevniški 1) zaključuje priljubljena in legendarna Ježkova Zvezdica Zaspanka v režiji Roberta Waltla.

Vstopnice

Vstopnice za otroške predstave: otroci do 12. leta 6 €, odrasli 8 €

Vstopnice za postdramske predstave: 10 €; dijaki, študenti in upokojenci 6 €

Posebna MINIFEST  akcija: Pri nakupu treh vstopnic za otroške ali odrasle predstave, plačate ceno le dveh vstopnic, tretjo vam podarimo. Zagotovite si Kartico MINIFEST-a čim prej.

Vstopnice za predstave MINIFEST-a si lahko zagotovite na blagajni Mini teatra (vsak delavnik med 9. in 16. uro ter uro pred predstavo), na Petrolovih črpalkah, prek spletne prodaje www.mojekarte.si, na prodajnih mestih mojekarte ter na Informacijskih točkah Ljubljanskega gradu na blagajni vzpenjače ali na Grajski planoti.

MINIFEST 2013

Pestro dogajanje na lanskem MINIFEST-u si lahko pogledate tudi v videoprispevkih tukaj.