Vabilo na otvoritev 1. Festivala strpnosti v Ljubljani!

SREDA, 4. FEBRUAR 2015, OB 19.00

V veliko veselje nam je, da vam lahko že v začetku leta predstavimo kulturni dogodek, ki predstavlja velik korak v kulturnem sodelovanju in poudarja nujnost razmisleka o etičnem družbenem angažmaju.

Zato vas vljudno vabimo, da se nam v sredo, 4. februarja 2015, ob 19.00 pridružite v Mini teatru na Križevniški 1 na svečani otvoritvi 1. Festivala strpnosti v organizaciji Mini teatra in Judovskega kulturnega centra Ljubljana skupaj s partnerjem in vodjo projekta JFF (Jewish Film Festival – Judovskim filmskim festivalom) iz Zagreba.

Po otvoritvenih besedah častnega predsednika Festivala strpnosti Branka Lustiga, direktorice JFF Zagreb in Festivala strpnosti Nataše Popović ter direktorja Festivala strpnosti Ljubljana Roberta Waltla bosta sledila nastop člana Ljubljana International Orchestra Mahdija Saadija iz Palestine in vabilo k ogledu razstave Mirka Ilića Antimasonski plakati, filmski program festivala pa bo svečano odprla prva filmska projekcija, Colette. Zgodba mladih ljubimcev in njune zagrizene odločenosti pobegniti iz brezupnih življenjskih pogojev, ki temelji na romanu Deklica iz Antwerpa Arnošta Lustiga, svetovno priznanega književnika in nominiranca za Pulitzerjevo nagrado. Zgodba o moči ljubezni v izrednih življenjskih okoliščinah in pogumu soočiti se s smrtjo.

 

Pridružite se nam na 1. Festivalu strpnosti v Ljubljani!

Veselimo se vaše družbe na otvoritvi in vseh pet dni festivala!

 

Celoten festivalski program je brezplačen za vse obiskovalce in udeležence. Število vstopnic je omejeno; brezplačne vstopnice si lahko zagotovite na blagajni Mini teatra na Križevniški 1 v delovnem času blagajne. V primeru prostih mest bodo vstopnice na voljo tudi pred samimi projekcijami.

Vsi filmi so podnaslovljeni v slovenščini in angleščini.

 

Logotipi