Vabilo na predavanje Mirka Ilića, Simboli sovraštva

NEDELJA, 8. FEBRUAR 2015, OB 11.00

Na zadnji dan festivala, v nedeljo, 8. februarja 2015, ob 11.00 bo Mirko Ilić v Mini teatru na Križevniški 1 izpeljal tudi multimedialno predavanje Simboli sovraštva o neofašistični ikonografiji, prisotni na javnih prostorih na področju držav nekdanje Jugoslavije in širše.

Tema predavanja bo lokalni oz. regionalni odnos do problema utiševanja tj. nemarnosti javnosti pri opažanju in zaznavanju simbolov in grafičnega sovražnega govora neonacističnih skupin (skinheadov, neonacističnih in ekstremnih navijaških skupin …), ki se v zadnjem času le še krepijo in večajo ter postajajo vedno bolj nasilne.

Predavanje bo sestavljeno iz dveh delov - govora Mirka Ilića na temo simbolov sovraštva in diskusije na obravnavano temo z udeleženci. Verjamemo, da bo odziv slovensk javnosti po razkritju neonacističnih skupin, ki delujejo v Sloveniji velik.

Pridružite se nam na 1. Festivalu strpnosti v Ljubljani!

Celoten festivalski program je brezplačen za vse obiskovalce in udeležence.

Število vstopnic je omejeno; brezplačne vstopnice si lahko zagotovite na blagajni Mini teatra na Križevniški 1 v delovnem času blagajne. V primeru prostih mest bodo vstopnice na voljo tudi pred samimi projekcijami.

Logotipi