Na gostovanju v Mini teatru: plesno-glasbena predstava Odmevi iz prahu!

Izhodiščno zanimanje in predmet raziskovanja v tej predstavi je odnos klavir – telo. Katere še neraziskane performativne možnosti ponuja izbrani tandem? Kako preseči omejeno uporabo klavirja kot koncertnega glasbila?

Nadalje avtorica raziskuje osebnostne karakteristike štirih vélikih skladateljev: Bacha, Beethovna, Chopina in Mozarta ter skozi njihove izbrane skladbe izraža svoj osebni odnos in dojemanje glasbeno-plesnega.

Tamara Polanc deluje kot plesalka, koreografinja in pedagoginja na področju plesa in glasbe. Plesno izobrazbo je pridobila na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, na Salzburg Experimental Academy of Dance ter na raznovrstnih delavnicah doma in v tujini (Frey Faust, Zuna in Milan Kozanek, Ame Henderson, Jurij Konjar, Kjara Starič, Eulalia Ayguade Farro ...) Klavir je začela igrati še preden je plesala, pred kratkim pa je diplomirala iz glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo. Nekaj let se je učila tudi klasičnega solopetja.

Kot avtorica/koreografinja se je že predstavila z večimi otroškimi in mladinskimi plesnimi predstavami (Faza REM, Debussyjev večer, Lunino kraljestvo, Plašček za Barbaro), s predstavo Hiša v soavtorstvu Kaje Teržan in Annu Ronkainen in krajšimi koreografijami (npr. plesno-glasbena kreacija Red&Rhythmic). Kot plesalka je sodelovala s skupino Fourklor (Branko Potočan, Jana Menger), z Matjažem Faričem, Matjažem Pograjcem in drugimi.

 

Avtorstvo in izvedba: Tamara Polanc

Glasba: Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Frédéric-François Chopin, Wolfgang Amadeus Mozart

Kostumografija: Sara Smrajc Žindarčič

 

Četrtek, 12. marec 2015, ob 20.00

Petek, 13. marec 2015, ob 20.00

Mini teater, Križevniška 1

 

Plesno-glasbena predstava

Trajanje: 30 min

 

Vstopnice: dijaki, študenti in upokojenci 5 €, odrasli 8 €

Koprodukcija z Mini teatrom