Vabilo na novinarsko konferenco pred premiero predstave Glad v režiji Janeza Pipana

Spoštovani,

pred zadnjo premiero sezone, prihajajočo premiero predstave Glad v režiji Janeza Pipana(v nedeljo, 14. junija 2015 ob 20.00, v Mini teatru na Križevniški 1) vas v sredo, 10. junija 2015, ob 10.00 vabimo na novinarsko konferenco v mini teatru na Križevniški 1.

Z nami bodo avtor odrske priredbe romana, dramaturg in režiser Janez Pipan, igralci in umetniška ekipa, umetniški vodja postdramskega programa Mini teatra Ivica Buljan ter direktor Mestnega gledališča Ptuj Peter Srpčič.

Fotografe in TV ekipe pa vljudno vabimo tudi na fototermin in termin za snemanje odlomkov predstave že dan prej, v torek, 9. junija 2015, ob 10.00.

Veliki mojster režije, profesor in poznavalec literature, Janez Pipan, bo skupaj z umetniškimi sodelavci postregel z novo interpretacijo enega  klasikov modernizma. Uprizoril bo Glad Knuta Hamsuna, delo, ki je napovedalo dogodke 20. stoletja, a je v preizpraševanju drastičnih odklonov kapitalizma enako aktualno še danes. Premiera predstave, koprodukcije Mini teatra in Mestnega gledališča Ptuj, bo v Mini teatru na Križevniški 14. junija 2015, premiera v MgP pa v novembru 2015.