Vabilo na gostovanje predstave Srečanje SNG Nova Gorica v Mini teatru na Križevniški 1

V četrtek, 5. novembra 2015, ob 20.00 vljudno vabljeni na gostovanje predstave Srečanje SNG Nova Gorica  v Mini teatru na Križevniški 1 v dvorani Bernard-Marie Koltès.

Razrvani mladenič po daljšem premoru spet obišče hudo bolnega očeta, da bi z njim dokončno obračunal, da bi mu v obraz zalučal dolgo vrsto očitkov, da bi družno napravila inventuro svojih življenj. Pred gledalcem se v eni uri zvrsti niz prizorov, skozi katere spoznamo njuno družino in njihove odnose. Bine Matoh v vlogi očeta upravičuje sloves vrhunskega igralca, čigar specialiteta so prav takšni večplastni značaji. Matoh jih zna začiniti s ščepci duhovitosti, jih napraviti prepričljive, človeške, žive. Njegovega sina pa igra Blaž Valič.

Predstava je gostovala v Narodnem gledališču Sombor, Srbija, na Mednarodnem gledališkem festivalu JoakimInterFest Kragujevac, Srbija in na Mednarodnem gledališkem festivalu MESS v Sarajevu, BiH.

Vstopnice si lahko zagotovite na blagajni Mini teatra na Križevniški 1 (vsak delavnik med 9. in 15. uro ter uro pred predstavo), na Petrolovih črpalkah, prek spletne prodaje www.mojekarte.si, na prodajnih mestih Mojekarte ter na Informacijskih točkah Ljubljanskega gradu (na blagajni vzpenjače ali na Grajski planoti).

Veselimo se vaše družbe!

 

Nina Mitrović

SREČANJE

Prevajalka: Alja Predan

Režiser: Primož Bebler

Igrajo: Bine Matoh (Stanko), Blaž Valič (Andrej)

Lektor: Srečko Fišer

Scenograf: Pietro Lantieri

Kostumografinja: Tanja Zorn Grželj

Avtor glasbe: Mirko Vuksanović

Oblikovalec svetlobe: Samo Oblokar

 

Intimna družinska drama

Predstava traja 1 uro in nima odmora

Vstopnice: dijaki, študenti in upokojenci 8 €, odrasli 15 €