4. decembra ne zamudite gostovanja s Hrvaške: Dama s kamelijami s Senko Bulić in Stipetom Kostanićem

V PETEK, 4. DECEMBRA 2015, OB 20.00 VLJUDNO VABLJENI V MINI TEATER, KO BO NA KRIŽEVNIŠKI 1 GOSTOVALA PREDSTAVA DAMA S KAMELIJAMI GLEDALIŠČA HOTEL BULIĆ S HRVAŠKE

PETEK,4. DECEMBER 2015, OB 20.00

LOKACIJA: MINI TEATER, DVORANA BERNARD-MARIE KOLTÈS, KRIŽEVNIŠKA 1

Dama s kamelijami po romanu Alexandra Dumasa, sina je adaptirana v intimistično duo dramo. Strasti so razgaljene. Trenutna in slepa ljubezen dvajsetletnega mladeniča in plemenitost junakinje. Svetovno znana zgodba, ki je skozi stoletja postala gledališka, operna in filmska uspešnica, ni prikazana kot projekcija, pač pa kot spomin iz notranjega časa protagonista, kot intimistična drama. Pripovedovanje je ohlapno, ritem sproščen, z veliko elipsami. Vključuje filmsko izkušnjo časa, operno ekspresivnost in neposrednost performansa.

 

Alexandre Dumas, sin

Režija: Senka Bulić

Adaptacija: Senka Bulić

Izvajalca: Senka Bulić, Stipe Kostanić

Dramaturgija:Vesna Đikanović

Scenograf: Tomislav Ćurković

Glasba: Tomislav Ćurković

Kostumograf: Oliver Jularić

Oblikovalec luči: Nikša Mrkonjić

Produkcija: gledališče Hotel Bulić

 

Trajanje: 75 min

Predstava v hrvaščini

Vstopnice: enotna cena vstopnic 6 €

Vstopnice si lahko zagotovite na blagajni Mini teatra na Križevniški 1 (vsak delavnik med 9. in 16. uro ter uro pred predstavo), na Petrolovih črpalkah, prek spletne prodaje www.mojekarte.si, na prodajnih mestih Mojekarte ter na Informacijskih točkah Ljubljanskega gradu (na blagajni vzpenjače ali na Grajski planoti).