Odprtje razstave Češke marionete v Mini teatru na Ljubljanskem gradu!

Leto 2016 začenjamo tudi z novo razstavo. Zato vas v nedeljo, 10. januarja 2016, ob 18.00 vljudno vabimo na odprtje razstave Češke marionete v dvorani Mini teatra na Ljubljanskem gradu. Odprtje razstave bo sledilo predstavi Sneguljčica z začetkom ob 17. uri.

Odprtje razstave čeških marionet s konca 19. stoletja, tipičnih primerkov „družinskega gledališča“ s sredine 20. stoletja in sodobnih lutk gledališča Buchty a Loutky. Odprtje razstave 10. januarja 2016 ob 18. uri bo sledilo predstavi Sneguljčica z začetkom ob 17. uri.

Veselimo se vaše družbe na razstavi čeških marionet s konca 19. stoletja, tipičnih primerkov »družinskega gledališča« s sredine 20. stoletja in sodobnih lutk gledališča Buchty a loutky.

Razstava, plod sodelovanja gledališč Mini teatra iz Slovenije in Buchty a loutky s Češke je nastala v okviru mednarodnega evropskega projekta Puppet Nomad Academy IV.

Razstava Češke marionete ne vključuje le marionet s konca 19. stoletja, ampak tudi tipične primerke „družinskega gledališča“ s sredine 20. stoletja in sodobne lutke. Gledališče Buchty a Loutky v svojih predstavah namreč kombinira in prepleta stare lutke in starodobno (vintage) oblikovanje scenografije s sodobnimi tehnologijami in tehnikami, pogosto pa uporablja tudi „second-hand“ in starejše metode. Na razstavi bodo tako predstavljene zanimive lutke iz predstav za odrasle in prelepe lutke iz predstav za otroke.

Avtor razstave: Buchty a loutky (Marek Bečka, Vit Brukner, Zuzana Bruknerova, Radek Beran)

Razstava bo na ogled od 10. do 30.1.2016 vsak delovnik med 17. in 19. uro, sobota in nedelja med 10. in 12. uro ter 16. in 19. uro. Vstopnine ni.

Iz medijev