Igralci, ljubitelji lutk in filma, pozor! Avdicija in delavnice!

IGRALCI POZOR!

Vabljeni, da se prijavite na lutkovno-gledališko delavnico-avdicijo, ki bo v Mini teatru pod vodstvom bolgarskega režiserja Petra Todorova v sodelovanju z vizualnima umetnikoma iz Švedske Enide in Staffana Björklunda.

Delavnice bodo 27., 28. 29. in  30. januarja 2016 v prostorih Mini teatra (Križevniška 1).

Prijave lahko pošljete do vključno 20. januarja 2016 na email info@mini-teater.si. Prijavite se s kratkim življenjepisom.

Tridnevna delavnica o gledališču za otroke bo izvedena v dveh delih. V prvem delu, ki bo 27. In 28. januarja,  bodo sodelovali vsi prijavljeni.  Najprej bodo udeleženci  pisali zgodbice za otroke na temo »Ljubezen«. Ustvarjanje bo  sugeriral in usmerjal režiser Petar Todorov. Nato bodo udeleženci v parih improvizirali posamezne prizore z odrskimi elementi in rekviziti, ki jih bosta prinesla oblikovalca Enid in Staffan Björklund.

Drugi del bo 29. januarja. Izbrani udeleženci bodo vabljeni, da nadaljujejo z delom, ki se bo nadaljevalo s študijem predstave marca in aprila v Mini teatru. Vse sodelujoče opozarjamo,  da se lahko njihove ideje, porojene v času delavnic,  uporabijo v končni produkciji  predstave, ne glede na to, ali bodo med izbranimi za izvedbo predstave ali ne.  

 

LJUBITELJI LUTK IN FILMA

28. januarja med 15. in 17. uro bo v Mini teatru na Križevniški delavnica, kjer bo predstavil svoje zadnje filmsko delo Mali deček češki režiser  Radek Beran. Že v času študija je sodeloval kot  producent in igralec pri projektu Le Systeme du Monde. V poznih 90. letih je bil sodelavec na  projektu Gumáci, danes je zaposlen na  TV Nova, kjer režira predvsem animirane filme. Mali deček je film s »pravimi« lutkami, ki jih bo režiser na delavnici tudi predstavil, ki pa igrajo svojo filmsko zgodbo - predvajani bodo tudi odlomki iz filma, ki si ga lahko ogledate na naslednji povezavi. http://www.osobnosti.cz/radek-beran.php

Prijave za delavnico pošljite na info@mini-teater.si  s kratkim pripisom delavnica Radeka Berana.