Javni poziv za prispevke literarnih in vizualnih umetnosti! Kreativni odzivi na begunsko krizo v Sloveniji in Evropi

Likovni in literarni natečaj na temo strpnosti in beguncev: Kreativni odzivi na begunsko krizo v Sloveniji in Evropi, namenjen mladim, učencem osnovnih šol, dijakom, gimnazijcem in študentom iz vse Slovenije. Za zaključek dogodka bo konec aprila organiziran dogodek s podelitvijo nagrad, razstavo nagrajenih del in literarnim večerom. Literarni in likovni natečaj za mlade (na temo beguncev) se bo sklenil 26. aprila (na neuradni slovenski dan spomina na holokavst).

Namen vseh aktivnosti, ki so izvedene ob pomoči in s sofinanciranjem Urada vlade RS za komuniciranje, je spodbuditi mlade k razmišljanju o beguncih, odnosu do njih in občutkih, ki jih imajo v zvezi z begunci in situacijo, v kateri sta se znašli Slovenija in Evropa. Namen je spodbuditi mlade k razmišljanju o begunski krizi, izboljšati odnos do beguncev in spodbuditi priprave za čas skupnega življenja.

Sodelovanje v nagradnem natečaju

V natečaju lahko sodelujejo:

Učenci osnovnih šol in srednjih šol ter študentje v Sloveniji.

Zaposleni pri organizatorju ali druge osebe, ki so neposredno povezane z izvedbo nagradnega natečaja, vključno z njihovimi ožjimi družinskimi člani, nimajo pravice sodelovati v nagradnem natečaju.

Prijavitelj učencev in njihovih deli na nagradni natečaj je razrednik oziroma učitelj, ki učenca poučuje, lahko pa se prijavijo tudi posamezno.

Varstvo osebnih podatkov

S podpisom se starši oziroma zakoniti zastopniki otroka strinjajo s sodelovanjem otroka v nagradnem natečaju in v celoti sprejmejo pravila in pogoje sodelovanja v nagradnem natečaju "Kreativni odziv na begunsko krizo in strpnost" Prav tako se strinjajo, da so likovni in literarni prispevki lahko objavljene na spletni strani www.mini-teater.si

Osebne podatke, ki bodo pridobljeni na podlagi dovoljenja staršev oziroma zakonitih zastopnikov z njihovim podpisom, bo organizator uporabljal za potrebe nagradnega natečaja " Kreativni odziv na begunsko krizo in strpnost " v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list. RS št. 94/2007).

Organizator prispelih likovni in literarni prispevkov ne vrača. Izvirnike prispelih likovnih in literarnih prispevkov lahko organizator ob upoštevanju moralnih avtorskih pravic avtorja uporabi za morebitne razstave ter kasnejše objave v medijih.

Nagrada

Med prispelimi likovnimi in literarnimi prispevki bo komisija izbrala najbolj izvirno in podelila naslednje nagrade:

Likovno področje – knjižne nagrade, vstopnice za ogled predstav Mini teatra

Literarno področje – knjižne nagrade, vstopnice za ogled predstav Mini teatra

Posebne nagrade/diplome