Vabilo na novinarsko konferenco pred odprtjem razstave Moč in nemoč ter Videokonferenco

2. FESTIVAL STRPNOSTI V LJUBLJANI

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO

Spoštovani,

v sredo, 24. FEBRUARJA 2016, OB 11. URI vljudno vabljeni na NOVINARSKO KONFERENCO PRED SKLEPNIMA DOGODKOMA 2. FESTIVALA STRPNOSTI V LJUBLJANI. Novinarska konferenca bo potekala v RDEČEM SALONU MESTNE HIŠE LJUBLJANA (MESTNI TRG 1). Na novinarski konferenci bo prisoten tudi avtor razstave Moč in nemoč, umetnik Seiji Kimoto.

Po izredno uspešni lanskoletni izvedbi prve edicije Festivala strpnosti v Ljubljani, ki je sprožil veliko zanimanja tako med obiskovalci kot tudi v medijih, je letošnja edicija festivala namreč nadgrajena, zato 2. FESTIVAL STRPNOSTI V LJUBLJANI letos poteka v več delih in skozi vse leto. Pred nami sta ODPRTJE RAZSTAVE MOČ IN NEMOČ avtorja Seijija Kimota 25. februarja 2016 ob 18.00 ter VIDEOKONFERENCA “POMANJKANJE PROSTORA SPOMINA – ZAKAJ LJUBLJANA IN ZAGREB NIMATA SPOMENIKA ŽRTVAM HOLOKAVSTA 26. februarja 2016 ob 12.00. Oba dogodka bosta potekala v Mestni hiši Ljubljana.

Častni pokrovitelj razstave  in videokonference je Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana

2. Festival strpnosti v Ljubljani poteka v arganizaciji Mini teatra in Judovskega kulturnega centera Ljubljana v sodelovanju z nosilcem projekta Festival of tolerance in lastnikom blagovne znamke Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb.

Za pozornost, ki jo boste zaključnima aktivnostima 2. Festivala strpnosti v Ljubljani namenili v vašem mediju, se vam vnaprej zahvaljujemo. Za vse dodatne informacije in gradiva smo vam z veseljem na voljo.

Potrditve udeležbe pričakujemo na janina.zagar@mini-teater.si.

S spoštovanjem,

Janina Žagar

2. Festival strpnosti v Ljubljani poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja

2. Festival strpnosti v Ljubljani je sofinanciran iz programa Evropske unije „Evropa za državljane“. Podpora Evropske komisije pri izdelavi te publikacije/komunikacije ne pomeni tudi podpore vsebin, ki odražajo mnenja avtorjev. Evropska komisija ni odgovorna za nadaljnjo uporabo informacij, navedenih na tem mestu.

Več o programu festivala si lahko preberete tudi tukaj ali na spletni strani festivaloftolerance.com/ljubljana