Slovo Mini teatra od Ljubljanskega gradu

Dragi prijatelji Mini teatra,
 
s predstavo Obuti maček se je Mini teater 28. februarja 2016 po 17 letih dokončno poslovil od Ljubljanskega gradu ... Vsako slovo je težko in tudi to vsekakor je. Hvala ponovno preštevilni publiki, ki nas je na Ljubljanskem gradu obiskovala v vseh teh dolgih letih, ter seveda vsem številnim kolegom, ki so sodelovali v naših programih.

Premiero so v dvorani doživele naslednje predstave: Janko in Metka, Pipi in Melkijad, Dvojčka in vrag, Miškolin, Grdi raček, Čarobni prah, Čudežna skrinjica, Male tragedije: Skopi vitez, Mozart in Salieri, Kamniti gost in Gostija v času kuge, Pravljica o carju Saltanu, Ko nihče ni imel kaj početi, Prebrisani zajec Sparky, Riba, Raca, Rak, Ostržek, O miški, ki si je trebušček raztrgala, Avgusta, Palček, Ribič in njegova duša, Črna kuhna, Take ljudske, Drugačen, Kraljična na zrnu graha, Srečni kraljevič, Mojca Pokrajculja, Zakaj teče pes za zajcem, Sneguljčica, Žabji kralj, Mala morska deklica, Začarani štorklji, Pogumna Molly, Mizica, pogrni se, Obuti maček, Trije prašički, Rdeča kapica, Troglavi zmaj in princeske, Volk in kozlički, Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča in konec januarja 2016 še zadnja, Zlatolaska.

17 let je na gradu potekal tudi mednarodni festival Mini poletje v Ljubljani. Pred 17 leti smo tam začeli s Srednjeveškimi dnevi v Ljubljani, pripravili smo tudi prvo veliko Pustovanje v Ljubljani, pri nas pa so gostovala gledališča z vsega sveta, pripravljali smo razstave in študentske lutkovne predstave …

Z Mini teatrom je Ljubljanski grad, kjer so bile do našega prihoda samo Kavarna drage, žal pokojne, Olge Markovič, in poročne dvorane, ne le oživel. S prihodom Mini teatra se je začela namreč tudi počasna obnova in revitalizacija Gradu. Tako je Ljubljanski grad danes skoraj popolnoma obnovljen z mnogimi novimi programi, žal pa v njem ni več prostora za Mini teater.

S še več elana in novih idej se tako zdaj v celoti usmerjamo v naše čudovito prenovljeno gledališče na Križevniški 1-3, kamor prisrčno vabimo tudi vas. Tako tiste, ki nas na Križevniški obiskujete že leta, kot tudi vse tiste, ki se nam boste pridružili na novo. Se vidimo torej v Mini teatru na Križevniški 1 - zdaj še pogosteje!