Aprila na gostovanju v Mini teatru: 5fantkov.si iz Izraela

APRILA NA GOSTOVANJU V MINI TEATRU ŠOLA UPRIZORITVENIH UMETNOSTI BEIT ZVI IZ IZRAELA

5FANTKOV.SI

PO BESEDILU SIMONE SEMENIČ

 

NEDELJA, 10. APRIL 2016, OB 20.00

LOKACIJA: MINI TEATER, DVORANA BERNARD-MARIE KOLTÈS, KRIŽEVNIŠKA 1

Ritmična predstava, ki se je že predstavila v številnih evropskih državah, in predstavlja sodobno evropsko gledališče, prihaja tudi v ljubljanski Mini teater.

Pet deset- in enajstletnih fantkov se vsak teden srečuje v svojem skrivališču. Iz realnega sveta pobegnejo v svoje varno zavetje, kjer se jih realnost ne dotakne, in igrajo igro po svojih pravilih. Kot super junaki se bojujejo proti sovražnikom človeštva, k igri pa ni povabljena nobena punca. Predstava preizprašuje vprašanja hierarhije v skupini, mehanizme nasilja v družbi in postavlja fascinantna vprašanja o spolnosti, spolu, človeški šibkosti in strahu. Je igra vedno igra ali je definirajoča resničnost? Kdo hoče igrati žrtev in kdo rablja? Se lahko vedno strinjamo s pravili igre?

Beit Zvi je najstarejša samostojna gledališka šola v Izraelu. Ustanovljena je bila pred petdesetimi leti, njeno delovanje financirata izraelsko ministrstvo za kulturo in lokalna skupnost,  njeni diplomanti sodelujejo v številnih izraelskih poklicnih gledališčih, omembe vredna pa je tudi njihova lastna produkcija.

 

Simona Semenič

5fantkov.si

Režiser in dramaturg: Yonathan Esterkin

Igralci: Gal Sade, Dor Michaeli ,Elia Bar, Michal Ziskrut, Yael Bar Shavit, Yaniv Basford

Scenograf: Shoimon Kastiel

Oblikovalec luči: Uri Rubinshtain

 

Predstava ima slovenske nadnapise

Trajanje: 60 min

Vstopnice: enotna cena vstopnic 6 €