Napovedujemo: Premiera lutkovne predstave Majhne zgodbe o ljubezni

V četrtek, 21. aprila 2016, ob 18.00 v Mini teatru na Križevniški 1 (dvorana Bernard-Marie Koltès) premiera lutkovne predstave Majhne zgodbe o ljubezni v režiji bolgarskega režiserja Petra Todorova s slovenskimi izvajalci in soustvarjalci Vesno Vončina, Tadejem Piškom in Iztokom Drabikom Jugom. Prva ponovitev predstave bo v soboto, 23. aprila 2016, ob 11.00 v Mini teatru na Križevniški 1.

Predstava, plod sodelovanja Mini teatra (Slovenija) s Pro Rodopi Art Centrom (Bolgarija) in Staffan Björklunds Teatrom (Švedska), je nastala v okviru mednarodnega evropskega projekta Puppet Nomad Academy IV, ki poteka pod vodstvom in koordinacijo Mini teatra. Pod mentorskim vodstvom Petra Todorova je v okviru projekta Majhne zgodbe o ljubezni potekala tudi delavnica (Workshop) kreativnega pisanja in lutkovne animacije. Režiser in avtor koncepta je Petar Todorov, izvajalci in soustvarjalci Vesna Vončina, Tadej Pišek in Iztok Drabik Jug, oblikovalca lutk, scene in kostumov Enid in Staffan Björklund.

Kaj je ljubezen? Naj nas bo sram tega čustva? Ali vemo, kako z majhnimi otroki govoriti o ljubezni? Kako se otroci učijo o ljubezni? Zakaj fantje poljubljajo punce? Zakaj se rodijo kužki? Zakaj rože rastejo? Kako se rojevajo otroci? Je to nekakšna čarovnija? Koliko vprašanj, ki rojijo po otroških glavah! In koliko vprašanj, ki išče odgovore! Nekatere od njih bomo morda našli prav v čudoviti predstavi Mini teatra, Majhne zgodbe o ljubezni.

Majhne zgodbe o ljubezni

Režiser in avtor koncepta:
Petar Todorov

Soustvarjalci in izvedba:
Vesna Vončina, Tadej Pišek, Iztok Drabik Jug

Oblikovalca lutk, scenografa in kostumografa:
Enid in Staffan Björklund

Mini teater (Slovenija) v sodelovanju s Pro Rodopi Art Centre (Bolgarija) in Staffan Björklunds Teater (Švedska)

V okviru projekta:
PNA IV

V okviru projekta je potekala tudi delavnica (Workshop) kreativnega pisanja in lutkovne animacije
Mentor Petar Todorov

Premiera:
21. april 2016

Vizualno-lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

Predstava traja 40 minut