Maja na gostovanju v Mini teatru: Klicni center in Mednarodni afriški forum

DAN AFRIKE V MINI TEATRU

V ORGANIZACIJI MEDNARODNEGA AFRIŠKEGA FORUMA

DOKUMENTARNA GLEDALIŠKA PREDSTAVA KLICNI CENTER

TOREK, 24. MAJ 2016, OB 17.00

LOKACIJA: MINI TEATER, KRIŽEVNIŠKA 1, DVORANA BERNARD-MARIE KOLTÈS

V počastitev Dneva Afrike (25. maj), Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Klub nekadnjih veleposlanikov Slovenije, Mednarodni Center za promocijo podjetij(ICPE), Gospodarska Zbornica Slovenije in Mednarodni afriški forum vas vabijo na ogled gledališke predstave Klicni Center.

Predstava Klicni center je premiero doživela konec avgusta 2014 v Gledališču Glej v Ljubljani. Predstavo je režirala Saška Rakef, režiserka, igralka, dramatičarka, nastala pa je v produkciji Slovenske filantropije.

Klicni center je dokumentarna predstava, katere osrednja tematika so migracije. Tekst je nastal na podlagi resničnih zgodb, ki so jih z nami delili strokovnjaki, migranti, popotniki – nekatere zgodbe so njihove, druge od tistih, ki so jih srečevali na svojih poteh.

Klicni center je zgodba o posameznikih z neprecenljivimi znanji, talenti, izkušnjami. Je zgodba o zidovih – fizičnih, administrativnih in tudi tistih v glavah ljudi.

... Živel sem v Toskani, nato sem šel v Lombardijo, v severno Italijo, v Bergamu sem živel leto in pol, nakar sem se preselil v Brescio, kjer je moj prijatelj odprl klicni center za tujce  ... V ta center so prihajali ljudje iz celega sveta. Da bi domov poslali stvari ali denar, da bi se naučili uporabljati messanger ali skype, da bi povprašali za pravni nasvet, da bi poklicali domov ... (iz predstave)

Klicni center je okvir za dramo, komedijo, triler, muzikal, kriminalko in detektivko. Je kraj solz in smeha. Je prostor srečanja in slovesa. Je predstava, ki pripoveduje žive zgodbe živih in mrtvih ljudi, političnih odločitev, zgodovinskih dogodkov in osvetljuje povsem vsakdanje zgodbe z nevsakdanjimi razpleti.

Iz Senegala v Mavretanijo.

Iz Mavretanije na Kanarske otoke.

Iz Kanarskih otokov v Italijo.

Iz Italije v Libijo.

Iz Libije v Lampeduso. (iz predstave)

Klicni center – bolj pisano, živo, življenjsko in svetovno kot katera koli turistična agencija!

Oba igralca, Idrissa Wade in Ibrahim Nouhoum, sta predstavo soustvarjala na podlagi lastnih izkušenj  v  sodelovanju s producentko Nejo Šmid in režiserko Saško Rakef.

Predstava je nastala v okviru projekta " Pankultikum, ki ga je sofinanciralo Ministrstvo za kulturo RS. Slovenska filantropija pa že vse od svoje ustanovitve leta 1992 del svojih aktivnosti posveča migrantom.

 

Ideja: Idrissa Wade, Ibrahim Nouhoum, Neja Šmid, Saša Rakef

Tekst: Saša Rakef v sodelovanju z Idrissom Wadejem in Ibrahimom Nouhoumom

Dramaturgija: Saša Rakef, Neja Šmid

Igrata: Ibrahim Nouhoum in Idrissa Wade

Oblikovanje zvoka: Jelena Milojević

Režija: Saša Rakef

Produkcija: Pankultikum, Slovenska filantropija

 

Predstava je v francoskem, italijanskem, wolof, songoy, angleškem, nemškem in slovenskem jeziku in ima slovenske podnapise.

 

Dokumentarna gledališka predstava

Predstava je primerna za osebe od 15 let dalje

Predstavi lahko sledi pogovor o migracijah, beguncih, medkulturnosti in človekovih pravicah.

Trajanje: 45 min + pogovor

Vstopnine ni. Brezplačne vstopnice bodo na voljo v Mini teatru na Križevniški 1 od 16.5. dalje v delovnem času blagajne.