Vabilo na Zeleni dan Mini teatra in umetnosti

Nova ozelenitev ene najlepših ulic Ljubljane

Križevniške klopi poezije letos posvečene Alešu Debeljaku

Vljudno vabljeni, da se nam v sredo, 11. maja 2016, ob 13. uri pridružite se pred Mini teatrom na Križevniški ulici 1 na odprtju ponovno ozelenjene Križevniške ulice in križevniških klopi poezije, ki se bodo z izpisanim izborom poezije letos poklonile Alešu Debeljaku (izbor pesmi: Erica Johnson Debeljak in Robert Waltl, oblikovanje napisov: Toni Soprano). Nekoč siva in zapuščena Križevniška je s prihodom Mini teatra doživela preporod in z združenimi močmi vseh križevniških ustvarjalcev in stanovalcev zastavljeno vsako leto le še nadgrajujemo. Ob zasluženem nazivu Ljubljana, zelena prestolnica Evrope bo Križevniška ulica letos ozelenela še bolj, ker že več let zapored Križevniška ulica spomladi zaživi in ozeleni tudi z vašo pomočjo, pa vas prijazno pozivamo, da na dogodek lončnico ali drevo prinesete tudi vi ter ulico tako polepšate tudi sami.

Zaključni dogodek likovnega in literarnega natečaja 2. Festivala strpnosti v Ljubljani

11. maja 2016 ob 13. uri pred Mini teatrom na Križevniški ulici 1 obenem pripravljamo tudi zaključni dogodek likovnega in literarnega natečaja na temo strpnosti in beguncev: Kreativni odzivi na begunsko krizo v Sloveniji in Evropi,ki je bil v okviru 2. Festivala strpnosti v Ljubljani izveden ob pomoči in s sofinanciranjem Urada vlade RS za komuniciranje. 2. Festival strpnosti poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića. Odprtje razstave likovnih prispevkov in dramsko interpretacijo prejetih literarnih del ter podelitev nagrad bo spremljal tudi nastop hip-hop dua Murat&Jose.

Veselimo se vaše družbe 11. maja ob 13. uri na odprtju zelene umetniške Križevniške!

V primeru dežja bo dogajanje prestavljeno v dvorano Mini teatra na Križevniški 1. Vstopnine ni.


Likovni in literarni natečaj na temo strpnosti in beguncev: Kreativni odzivi na begunsko krizo v Sloveniji in Evropiv okviru 2. Festivala strpnosti v Ljubljani je bil izveden ob pomoči in s sofinanciranjem Urada vlade RS za komuniciranje.

Častni pokrovitelj 2. Festivala strpnosti v Ljubljani: Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor

2. Festival strpnosti v Ljubljani poteka v organizaciji Mini teatra in Judovskega kulturnega centra Ljubljana in sodelovanju z nosilcem projekta Festival of tolerance in lastnikom blagovne znamke Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb +LOGOTIPI

2. Festival strpnosti v Ljubljani je sofinanciran iz programa Evropske unije „Evropa za državljane“ ter poteka v organizaciji Mini teatra in Judovskega kulturnega centra Ljubljana in sodelovanju z nosilcem projekta Festival of tolerance in lastnikom blagovne znamke Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb. Podpora Evropske komisije pri izdelavi te publikacije/komunikacije ne pomeni tudi podpore vsebin, ki odražajo mnenja avtorjev. Evropska komisija ni odgovorna za nadaljnjo uporabo informacij, navedenih na tem mestu.