Napovedujemo: Otvoritev 18. Mini poletja in 4. Dan križevniškega soseda

IZPOSTAVLJAMO JUNIJA!

OTVORITEV 18. MINI POLETJA, MEDNARODNEGA FESTIVALA MINI TEATRA ZA OTROKE

Mini teater ne počiva niti poleti! Zato  letos organizira že 18. Mini poletje, mednarodni festival Mini teatra za otroke, ki bo vse od 23. junija do 28. avgusta 2016 poskrbel za nova nepozabna meseca odličnih predstav in ustvarjalnih delavnic. Festival bo v četrtek, 23. junija 2016, ob 18. uri na Križevniški ulici otvorila predstava Mini teatra Jurček in trije razbojniki Alenke Gerlovič v režiji Roberta Waltla, že ob 17. uri pa nas na Križevniški čakajo ustvarjalne delavnice v izvedbi Sezama.

Prvi del festivala bo tradicionalno v znamenju izbranih predstav Mini teatra (Jurček in trije razbojniki, Kakčeve dogodivščine (Zgodba o kakcu), Majhne zgodbe o ljubezni in Zlatolaska), sledijo ustvarjalni konci tedna z delavnicami Sezam-a, v drugem delu pa bodo Ljubljano obiskala gledališča iz Rusije (Teatrol teater, Moskva), Velike Britanije (Garlic Theatre), Črne Gore (Gradsko pozorište Podgorica/Lutkarka scena za djecu) in Srbije (Pozorište mladih, Novi Sad).

Več o celotnem programu 18. Mini poletja si lahko preberete tukaj!

IN DAN KRIŽEVNIŠKEGA SOSEDA

Otvoritev Mini poletja bo tudi letos sovpadala z Dnevom križevniškega soseda. Nekoč siva ljubljanska ulica je zaživela, oživela in ozelenela. A stavbe in ulice ne zaživijo same od sebe, dušo jim vdahnejo ljudje. Ljudje, ki so se povezali in skupaj ustvarili novo kulturno četrt prestolnice – Križevniško. Pred sedmimi leti se je na Križevniško preselil namreč Mini teater, zagon direktorja Mini teatra, Roberta Waltla, pa se je hitro prenesel tudi na ostale križevniške ustvarjalce in stanovalce.

Zato je edino prav, da ima danes ena najlepših ljubljanskih ulic tudi svoj dan. Dan, ko se bomo na pobudo Mini teatrav sodelovanju restavracijo Shambala, Guuusfrabo v mestu!, ekipo Proxime, Pubom Pod Skalco, glasbenim koordinatorjem Izakom Koširjem, fotografinjo Jeleno Mitrović Radusinović, trgovino z igračami Rega kvak, Galerijo DLUL, Aleksandro Atanasovski in Zavodom za kiparstvo, Judovskim kulturnim centrom Ljubljana, Mestnim muzejem Ljubljana, Zoofo, Uredništvom pričesk Robert ter ostalimi Križevniki (z)družili ter zase, za someščane in turiste pripravili nov nepozaben dan.

Dan križevniškega soseda se bo po zanimivem in raznolikem popoldanskem dogajanju za vse starosti ob 21h zaključil z vrhunskim bluesrock koncertom na križevniškem odru: Earth vs Space. Koncert, ki ga enostavno ne smete zamuditi. Člani prodorne bluesrock glasbene zasedbe Prismojeni profesorji bluesa (kitarist Julijan Erič, bobnar Zlatko Djogič in baskitarist Miha Ribarič) bodo združili moči s saksofonistko Jasno Kmetec in kongoistom Andrejem Tomazinom ter tako zasijali v malo drugačni zvočni podobi, ki sliši na ime Earth vs Space (podpornika koncerta: Pub Pod skalco in Mini teater).

Več o programu 4. Dneva križevniškega soseda si lahko preberete tukaj!
 
Vstopnine za otvoritev Mini poletja in Dan križevniškega soseda ni.
V primeru slabega vremena si pridružujemo pravico do spremembe programa.
 
Dan križevniškega soseda in trajnostne delavnice Mini poletja potekajo s podporo in sofinanciranjem Turizma Ljubljana.