Posebna ponudba za šole

Sestavite si čisto svoj poučen, igriv in zabaven kulturni dan, ki bo navdušil otroke, učence!

Odpravite se na nepozaben potep po gledališki, muzejski in sproščujoči ponudbi Mini teatra in Judovskega kulturnega centra.

1. Skozi gledališče raziskujemo sebe in svet

Dragi mentorji in prijatelji Mini teatra, v novi gledališki sezoni tudi pri nas pričenjamo s programom Kulturne vzgoje. Predstave za otroke in mlade bodo v prihodnji sezoni spremljala pedagoška gradiva, vsebovala bodo dodatne informacije o nastanku predstave, vsebini in iztočnice, ki vam bodo služile za pripravo otrok na prihod na predstavo oz. pogovor in poustvarjanje po njej.

Na vašo željo bomo po posamezni predstavi organizirali kratek 15 minutni pogovor, na katerem bomo spoznali ustvarjalce predstave in skrivnosti njenega nastanka, pogovorili se bomo o naših občutkih in razmišljanjih ob spremljanju predstave, likih, ki so v njej nastopali, delili mnenja, vprašanja, ... S tem pristopom bomo otroke spodbujali k pozornemu spremljanju predstave, razvijanju kritičnega mišljenja, estetske občutljivosti ter zavedanja samega sebe in drugega.

Udeležite se lahko tudi 45 oz. 90 minutne delavnice za skupine na katerih bomo na različne in predvsem igrive ter ustvarjalne načine poustvarjali elemente, ki smo jih videli v predstavi, razvijali domišljijo, kreativnost, se učili sodelovanja in medsebojnega dialoga.

Vabljeni, da skupaj z nami doživite nepozabno gledališko izkušnjo, si z njo napolnite žepe in srce ter tako bogatejši odidete v jutri.

Cena vstopnice za skupine na predstavi 6€, s pripravo materiala in pogovorom po predstavi 8€.  Cena delavnice po predstavi 2€ na udeleženca.

Podrobno ponudbo si oglejte na spletnih straneh Mini teatra.

Program si rezervirajte na pr@mini-teater.si ali 041 314 414

2. Od soseda do soseda

Na poučen, sproščen in zabaven kulturni dan

Podajte se na kulturni potep od soseda do soseda – doživite gledališko umetnost povsem od blizu in vstopite v igrivi svet lutkovnih junakov. Izberite si eno od lutkovnih ali dramskih predstav, ki bodo prebudile domišljijo otrok in mladostnikov ter jih spodbudile k razmišljanju in poglobljenemu doživljanju sveta.

Od soseda do soseda vas loči le nekaj korakov in že si lahko popestrite ogled naše igrive predstave z zanimivimi delavnicami, poučnimi ogledi in zabavnimi potepi po zgodovini naše prestolnice. Izberite med pisano ponudbo predstav Mini teatra.

Paket je primeren za otroke 1. in 2. triade OŠ.

Cena: 8€ na učenca (za skupni ogled predstave v Mini teatru in udeležbe na enem od dodatnih programov Mini teatra (Križevniška, Judovska zgodovina, Holokavst, likovne in lutkovne delavnice).

Podrobno ponudbo si oglejte na spletnih straneh Mini teatra.

Program si rezervirajte na pr@mini-teater.si ali 041 314 414

3. Spoznajmo nova verstva - Judje na slovenskem

V Sloveniji imamo različne verske skupnosti, čeprav je večinska krščanstvo. V sosednji zgradbi ob Mini teatru ima svoj sedež Judovski kulturni center. Spoznavanje običajev in kulture sosedov in soljudi, ki se nam dozdevajo drugačni, nam omogoča, da premagamo strah pred njimi in sovraštvo do neznanega.

Preprosta delavnica o življenju in običajih Judov nam v 45 minutah predstavi vse osnovne pojme, ki so potrebni za primarno razgledanost vsakega civiliziranega človeka. Delavnice so namenjene otrokom od 7 leta naprej. Obenem z delavnico si boste ogledali še Judovski kulturni center, knjižnico in muzej JKC. Od 6. junija 2022 pa bo na ogled tudi stalna postavitev razstave Holokavst v Ljubljani.

Vstopnica 2€ na otroka.

Vse informacije na: info@mini-teater.si

4. Križevniška ulica in njeni ustvarjalci

Križevniška ulica (nekdaj Ribiška ulica) je najstarejša ulica v Ljubljani. Razteza se od nekdanjega Križniškega trga, danes Trga francoske revolucije, in Vegove ulice proti reki Ljubljanici in leži neposredno nad cesto starih Rimljanov, dobesedno na ostankih stare Emone. Križevniška in njena bližnja okolica nam omogočata sprehod skozi zgodovino Ljubljane in njenih ustvarjalcev. Zgradbe in spomeniki, arhitekti, pesniki, pisatelji, skladatelji, fiziki, igralci, režiserji, …

Na kratkem sprehodu po Križevniški ulici in njeni bližnji okolici (največ 45 minut) vam bomo razkrili, kaj je ustvaril mojster arhitekt Jože Plečnik, kje so bivali člani družine Danilo, družine prvovrstnih slovenskih igralcev, kje sta se ustavila Kajuh in Kosovel, ko sta snovala nekatere svoje pesmi, kje je pripravljal koncepte za svoje nove režije Vinko Möderndorfer, kje navdušuje svoje mlade gledalce Mini teater, …

20 minutno vodstvo po Križevniški po ali pred ogledom gledališke ali lutkovne predstave – 2€ na otroka (primerno za 6+)

Šolska ura spoznavanja Križevniške ulice in bližnje okolice – 2€ na otroka (7+)

Vse informacije na info@mini-teater.si