Ta konec tedna zaključek 18. festivala Mini poletje!

TA KONEC TEDNA ZAKLJUČEK 18. FESTIVALA MINI POLETJE!

Že 18. mednarodni festival Mini teatra za otroke, ki je vse od 23. junija do 28. avgusta 2016 skrbel za nepozabno poletje odličnih predstav in ustvarjalnih delavnic, se ta konec tedna zaključuje z gostujočima predstavama iz Srbije in Velike Britanije.

V soboto, 27. AVGUSTA, ob 11. URI bo v Mini teatru na Križevniški 1 gostovala REŽIJA ROBERTA WALTLA, PETER PAN Pozorišta mladih Novi Sad. V nedeljo, 28. AVGUSTA, pa bo festival ob 18. URI v Mini teatru na Križevniški 1 zaključila predstava ČEVELJ KENGURU IN VELIKI HUDOBNI ŠKORENJ Garlic Theatre iz Velike Britanije.

 

18. MINI POLETJE

Prvi del 18. festivala Mini poletje je potekal v znamenju izbranih predstav Mini teatra (Jurček in trije razbojniki, Kakčeve dogodivščine (Zgodba o kakcu), Majhne zgodbe o ljubezni in Zlatolaska), sledili so ustvarjalni konci tedna z delavnicami Sezama, v drugem delu pa so Ljubljano obiskala gledališča iz Rusije (Teatrol teater, Moskva), Črne Gore (Gradsko pozorište Podgorica/Lutkarka scena za djecu), Srbije (Pozorište mladih, Novi Sad) in Velike Britanije (Garlic Theatre).

 

ZAKLJUČEK 18. MINI POLETJA S PREDSTAVAMA IZ SRBIJE IN VELIKE BRITANIJE

 

GOSTOVANJE PREDSTAVE IZ SRBIJE V REŽIJI ROBERTA WALTLA

PETER PAN

POZORIŠTE MLADIH NOVI SAD, SRBIJA

SOBOTA, 27. AVGUST 2016, OB 11.00

LOKACIJA: MINI TEATER, KRIŽEVNIŠKA 1, DVORANA BERNARD-MARIE KOLTÈS

Ko je Peter Pan leta 1904 stopil na gledališke deske, so bili v občinstvu izključno odrasli in potrebno je bilo precej časa, da je skupaj z Zvončico, Wendy in Kapitanom Kljuko postal otroški in tudi nesmrtni junak. Legendarna zgodba Jamesa Matthewa Barrieja v režiji Roberta Waltla in priredbi Ivorja Martinića je ob risarju Siniši Iliću in odličnih igralcih zaživela kot lutkovni spektakel, kot si ga zgodba večnem dečku zasluži.

Po motivih romana J. M. Barrieja

Režiser: Robert Waltl

Avtor priredbe: Ivor Martinić

Igrajo: Slaven Došlo, Kristina Savkov, Slobodan Ninković, Neda Danilović, Saša Latinović, Slavica Vučetić, Mia Radovanović

50'

5+

Lutkovna predstava

Jezik: srbski

 

GOSTOVANJE PREDSTAVE IZ VELIKE BRITANIJE

ČEVELJ KANGURU IN VELIKI HUDOBNI ŠKORENJ

GARLIC THEATRE, VELIKA BRITANIJA

NEDELJA, 28. AVGUST 2016, OB 18.00

LOKACIJA: MINI TEATER, KRIŽEVNIŠKA 1, DVORANA BERNARD-MARIE KOLTÈS

Ste že kdaj izgubili čevelj? Gostujoče gledališče iz Velike Britanije nas bo popeljalo na fantastično pustolovščino na otok izgubljenih čevljev. Zabavna predstava o čevljih, šolnih in pošvedrančkih nas bo nasmejala do solz. Fantastična zgodba o skrivnem življenju čevljev in tem, kaj vse počnejo in ušpičijo, ko nas ni zraven. »Odpičena in čudovito nora predstava, polna domišljije, po kateri na svoje čevlje ne boste nikoli več gledali enako.« Rob Allerston Phoenix Theatre

Navdahnjeno z zgodbo Spike Milligan and old shoes

Režiserja: Steve Tiplady, Liz Walker

Igra: Mark Pitman

45’

3+

Lutkovna predstava brez besed