Naslednji teden dve odlični dramski predstavi

NEMOČ in JUDOVSKI PES

Naslednji teden vas vabimo na dve dramski predstavi, ki sta imeli premiero v tej sezoni. V sredo, 19. 4. 2017, ob 20h vas bo Nik Škrlec vodil skozi preplet intimne in globalne nemoči, v petek, 21. 4. 2017, ob 20h pa vas bo Miha Rodman popeljal po poteh druge svetovne vojne skozi oči judovskega psa.

Predstava Nemoč v režiji Primoža Ekarta je nastala po motivih romana Heinricha Bölla Klovnovi pogledi in knjige Janisa Varufakisa Globalni minotaver. Predstava je postavljena v intimnost stanovanja na Križevniški 3 in gledalec dobesedno vstopi v zgodbo o nemoči propadajočega klovna, ki se prepleta z zgodbo globalne nemoči ob svetovnem finančnem zlomu. Nadarjen mlad igralec Nik Škrlec spretno krmari med dvema pripovedma, ki imata več skupnega, kot se morda sprva zdi. Rezultat je ganljiva in poetična predstava, ki pa ji ne manjka humorja in presenečenj.

Judovski pes je uprizoritev romana Ashera Kravitza v režiji Yonatana Esterkina. Gre za avtobiografijo psa Kira iz nemško-judovske družine, ki se prebija skozi čas druge svetovne vojne. Lepa, močna in jezikovna spretna pripoved o nenavadno občutljivem in pronicljivem psu, ki ponuja pogled na dobro znane zgodovinske dogodke skozi drugačne oči.

Ne zamudite! Predstava Nemoč bo na sporedu zadnjič v sezoni!

Veselimo se vašega obiska!