Avtor besedila in izvajalec:
Andrej Tomše

Režiserka in oblikovalka svetlobe:
Hristina Vasić Tomše

Avtor glasbe in oblikovalec zvoka:
Slobodan Ivanović

Koreograf:
Branko Potočan

Vodja tehnike:
Tilen Vipotnik

Produkcija:
EX-teater

Koprodukcija:
Mini teater, Zavod Vitkar, Theaterhaus Berlin

Premiera:
13. maj 2017

Predstava traja 60 minut

Predstava vključuje citate Srečka Kosovela in Andreja Agassija.

Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana.

O predstavi

“Umetnik, ki ne dela napak, je umetnik, ki si ne upa tvegat”.

Transnacionalna umetnica Heidi Blumenfeld se sprehaja med visoko umetnostjo in zabavljaštvom, med resnim in smešnim, med spoloma. Njena umetnost je njeno žongliranje, ki predstavi daje močan vizualni karakter. Ampak kako se dela umetnost? Kako biti umetnik v času, ko bi bili vsi radi umetniki?

Predstava je umetniško delo in hkrati umetniški manifest, ki ošvrkne institucijo, sodobno umetnost, hipije in hipsterje in se preko novih scenskih prijemov vedno znova vrača k arhetipu. Minimalistični, kabaretski estetiki predstave je dodana izpiljena cirkuška tehnika in lik, čigar prva misija je to, da ne dolgočasi gledalca.#Manifesto z dobro mero (samo)ironije in humorja slavi umetnost in obračunava z miti o njej.

O ustvarjalcih

Andrej Tomše je zaključil cirkuško šolo CAU v španski Granadi, poleg tega ima tudi diplomo iz primerjalne književnosti in španskega jezika. Svoj umetniški izraz išče v spoju cirkuške tehnike in gledališke igre. Piše na odru, za oder. Živi med Berlinom in Ljubljano in rad igra šah.

EX-teater spaja igro, glasbo, cirkus in ples, v iskanju dramaturgije zvoka, ki izhaja iz igre in giba, ne obratno. Skupino so leta 2016 ustanovili režiserka Hristina Vasić Tomše, skladatelj in pesnik Slobodan Ivanović in performer Andrej Tomše. EX-teater je ljubljanski publiki letos v okviru programa Miniaturke Gledališča Glej že predstavil delo v nastajanju Ringside. #Manifesto je njihova prva končana predstava.

www.ex-teater.org