Režiserka:
Barbara Zemljič

Igrajo:
Pia Zemljič, Tamara Avguštin in Matej Puc

Dramaturginja:
Eva Mahkovic

Scenografinja:
Meta Hočevar

Kostumografinja:
Ana Savić Gecan

Avtor glasbe: 
Miha Petric

Koreografinja:
Magdalena Rieter

Oblikovalec luči:
Miha Horvat

Lektorica:
Klasja Zala Kovačič

Fotograf:
Miha Fras

Produkcija:
Mini teater

Premiera:
12. november 2017

Predstava traja 60 minut

Praizvedba drame

O predstavi

Dramsko besedilo Pod snegom v trikotniku med hčerjo, njenim ljubimcem in materjo obravnava medčloveške odnose in psihološke sence vsakega posameznika. Gre za intimno zgodbo, polno strasti in ljubezni, ki človeka doleti, ne da bi se sam odločil zanjo. Dialogi v drami pa so napisani v privzdignjeni verzni obliki.

Za dramatiko Saše Pavček so značilni motivi stigem, obremenjenost s tujci, prešuštva, odsotnost enega od staršev. Ti motivi kažejo na pomembno vlogo družine v njenih dramah, moški liki imajo željo po tem, da bi bili povsod prvi, ženski pa po priznanju svojega dela. Njen jezik je vse kaj drugega kot običajen, včasih močno zvrstno in narečno zaznamovan, včasih privzdignjeno poetičen. Konci so povsod vsaj delno odprti.

Predstava se bo osredotočila na metaforičnost in ne na naturalizem. S kontrasti v scenografiji bo kazala na razliko med notranjim in zunanjim svetom likov, skozi telo, ples bodo izraženi intimni občutki krivde in sramu, ki jih pozna vsak izmed nas, zvok kot eden izmed ključnih elementov predstave pa bo služil poudarjanju notranjih stanj. Pričakujemo lahko intimen, gibalno in glasbeno podkrepljen, metaforičen prikaz človeških notranjih občutkov – tiste senčne strani, ki jo ljudje ponavadi skrivamo.