Tudi ta vikend dve predstavi na festivalu Mini poletje

Mini poletje se nadaljuje v soboto, 10. in v nedeljo, 11. julija. Tokrat si lahko ogledate dve igrani otroški predstavi, vizualno barviti, igrivi in zabavni. Popestrite si poletje našima Sapramišjo srečo in Kakčevimi dogodivščinami.

V soboto, 10. julija 2017, ob 11. uri naj vas v iskanje izgubljene sreče povede vsem dobro znana Sapramiška Svetlane Makarovič. Predstava Sapramiška 2 – Sapramišja sreča v režiji Roberta Waltla z barvitimi kostumi in čudovitimi songi pripoveduje zgodbo o tem, kako Sapramiška spozna, da so prava sreča prijatelji in da se dobra dela, prijaznost in gostoljubnost povrnejo z dobrim.

V nedeljo, 11. julija 2017, pa bo ob 18. uri na sporedu predstava Kakec – Kakčeve dogodivščine, ki na zabaven način popelje otroke v svet kakanja. Očarljiva švedska otroška zgodba Pernille Stalfelt duhovito ter brez zadržkov in tabujev pojasnjuje temo, ki otroke neverjetno zanima in zabava. Otroci ugotavljajo, zakaj je kakec različnih oblik in barv, kako je, ko nas muči driska, kaj se zgodi, ko smo zaprti, kaj so kravjeki, kaj bobki, kurjeki, konjske fige in kaj golobčki, ob tem pa se ves čas neizmerno zabavajo. Izvejo pa tudi, da kakec ni koristen le za naše zdravje, lahko spremeni v gnojilo, zaradi katerega cvetijo rožice in rastejo jagode, v Afriki pa iz kakca gradijo celo hiše!

Naše gledališče vas tudi poleti veselo pričakuje!