Osrednji del poletja z delavnicami v Mini teatru

Na festivalu Mini poletje so tudi letos organizirane poletne delavnice za otroke. Društvo SEZAM je že lani celo poletje razveseljevalo otroke, zato smo se odločili, da tudi letos prepustimo pripravo in izvedbo ustvarjalnih delavnic njihovim spretnim rokam.

Vsako nedeljo, od 16. julija do 13. avgusta, se bodo otroci ob 18h lahko zbrali na Križevniški ulici in iz različnih materialov ustvarjali živali ter se s njimi igrali in si izmišljali raznorazne zgodbe. Vsaka nedelja ima svojo posebno temo, podrobnejše opise delavnic najdete spodaj.

Vabljeni na ustvarjalno poletno druženje z Društvom SEZAM!

Pustite domišljiji prosto pot!

 

BRENČAČI

NEDELJA, 16. JULIJ  2017, OB 18.00
LOKACIJA: KRIŽEVNIŠKA ULICA

Nastale bodo različne žuželke, kot so hrošči, pikapolonice, čebele, kačji pastir, ki bodo vsaka po svoje poletele , poskakovale, se valile po ulici, rožah ali pa celo po nas samih.

PAJKOVA MREŽA

NEDELJA, 23. JULIJ  2017, OB 18.00
LOKACIJA: KRIŽEVNIŠKA ULICA

Že vsak od nas se je kdaj pa kdaj ujel v pajkovo mrežo. Tokrat pa jo bomo mi sami spletli in poskusili ujeti koga drugega. Nastali bodo tudi prav posebni pajkci, ki bodo skakali sem ter tja in se zabavali na naši mreži.

MOJ PRIJATELJ KUŽA

NEDELJA, 30. JULIJ  2017, OB 18.00
LOKACIJA: KRIŽEVNIŠKA ULICA

Kako bi bilo, če bi imeli kužka, ki bi delal vse kar mu mi zapovemo? Najprej bomo prebrali pravljico in nato izdelali lutko kužka, ki bo oživela pod našimi rokami. To pa ni vse. Za vse igre željne bomo priredili pravo malo tekmo in se pomerili kdo od nas lahko pobere čim več pasjih kakcev, ki bodo skriti po ulici. Hov hov mi se že veselimo.

RIBJA ZABAVA

NEDELJA, 6. AVGUST  2017, OB 18.00
LOKACIJA: KRIŽEVNIŠKA ULICA

Izdelali bomo pisane ribe, velike in majhne, prijazne in strašne. Potem pa jih bomo poskusili ujeti , kot to delajo pravi ribiči na morju. Naj se ribolov začne!

LAHKO LETIM

NEDELJA, 13. AVGUST  2017, OB 18.00
LOKACIJA: KRIŽEVNIŠKA ULICA

Prebrali bomo prav posebno pravljico in se pogovorili o pticah, ki jih poznamo. Prelevili se bomo v ptiča s pomočjo maske, ki jo bomo izdelali. Poskusili bomo ali zmoremo tudi leteti.