Ta vikend se vračamo z dvema predstavama iz Prage

Festival Mini poletje se po šestih tednih ustvarjalnih delavnic spet ponuja otroške predstave. Ta vikend bosta na sporedu dve gostujoči predstaviiz Prage. Obe predstavi sta nastali v znanem praškem lutkovnem gledališčuBuchty a loutky, ki je tudi še star prijatelj Mini teatra.

V soboto, 19. avgusta 2017, ob 11. uri vas bo začarala Zlata goska. Joj, ta zlata gos, kako se sveti in kako je dragocena. Vse pritegne in vsi se nanjo prilepijo. Samo najmlajši med tremi brati vzame gosko zato, da bi jo odnesel princesi, da bi se vsaj enkrat nasmehnila. Princeska mu namreč zelo ugaja. Pravzaprav bi se rad z njo celo poročil. Seveda pa temu nasprotuje gospod kralj. Da skrajšamo, požrešnost se ne obrestuje, žalost je zelo slab svetovalec in končno, tudi zadnji, večno zasmehovani, lahko na koncu postane kralj. Ne zamudite srečnega konca.

V nedeljo, 20. avgusta 2017, pa bo ob 20. uri na sporedu lutkovna predstava Don Šajn, ki bo zelo zanimiva tudi za starejše. Stara zgodba o Don Juanu odigrana z ogromnimi lutkami. Ljubezen, strast, kraljestvo smrti! Če mi bo Don Lorenzo vendarle odrekel roko moje zveste Donne Ane, bo to zame usoden trenutek in hud udarec usode, torej …

Vabljeni na poletni vikend s češkimi lutkovnimi mojstri!