Zlatolaska, gostovanje iz Podgorice in zaključek Mini poletja

Poletje se bliža koncu in tudi od našega 19. mednarodnega otroškega festivala Mini poletje se bomo za eno leto poslovili. Festival bomo zaključili ta vikend z našo Zlatolasko in z gostujočo predstavo iz Podgorice Na Noetovi barki ob osmih, ki bo tudi sklenila poletno dogajanje v Mini teatru.

V soboto, 26. avgusta 2017, boste ob 11. uri lahko spremljali Zlatolasko in njenega brata, ki morata zapustiti svojo mačeho. Predstavo je režiral Marek Bečka iz praškega lutkovnega gledališča Buchty a loutky, gre pa za slovansko različico zgodbe o Zlatolaski, ki tudi prav posebna. Bečka z drznimi avtorskimi pristopi vdihne svojevrstno, s humorjem začinjeno ostrino, skozi katero se vedno znova izraža resnična, aktualna podoba današnjega sveta.

V nedeljo, 27. avgusta 2017, pa bo ob 18. uri na sporedu predstava Na Noetovi barki ob osmih, ki smo jo uprizorili tudi v našem gledališči, tokrat pa smo iz Črne gore povabili Gradsko pozorište Podgorica, da se predstavijo še s svojo verzijo te humorne in provokativne obdelave znane biblijske zgodbe. Junaki zgodbe so trije pingvini, ki se nočejo ločiti, zato najmlajšega skrijejo  v kovček in ga z zvijačo vkrcajo na ladjo. Sledi divja pustolovščina, kako na Noetovi barki prikriti slepega potnika, gledalca pa spodbuja, da si zastavlja vprašanja o Bogu, življenju in smrti, dobrem in zlu, prijateljstvu in solidarnosti ter o tem, kaj je prav in kaj narobe.

Vabljeni na zadnje pustolovščine tega poletja v Mini teatru!