V mesecu novembru najavljamo 3 premierne uprizoritve

1. Naj bo konec lep

Po velikem uspehu predstave Zapiranje ljubezni (s Pio Zemljič in Markom Mandićem), ki govori o zlomu zakona in maščevalnih potezah partnerjev, vas Mini teater vabi k ogledu čustvene izpovedi o smrti v režiji Ivice Buljana. Predstava Naj bo konec lepgovori o izgubi matere, o tem, kako spremljamo prve znake njene bolezni, počasno izginjanje, izginotje in praznino, ki nas napolni ob izgubi ljubljene osebe ... 

V tej izjemno pretresljivi zgodbi igra Robert Waltl.

Mohamed El Khatib: Naj bo konec lep / Osmrtnica v enem dejanju

Prevod: Suzana Koncut

Režija, dramaturgija in izbor glasbe: Ivica Buljan

Scenografija in video: Mark Požlep

Igra: Robert Waltl

Lektorica: Mateja Dermelj

Asistentka lektorice: Špela Kopitar

Fotografije: Mark Požlep

Oblikovanje plakata in gledališkega lista: Zoran Pungerčar

Koprodukcija: Mini teater, MG Ptuj in Novo kazalište Zagreb

Premiera: 3.11. 2017

2. Pod snegom

Dramsko besedilo letošnje dobitnice Borštnikovega prstana Saše Pavček Pod snegom v trikotniku med hčerjo, njenim ljubimcem in materjo obravnava medčloveške odnose in psihološke sence vsakega posameznika. Gre za intimno zgodbo, polno strasti in ljubezni, ki človeka doleti, ne da bi se sam odločil zanjo. Dialogi v drami pa so napisani v privzdignjeni verzni obliki. Za dramatiko Saše Pavček so značilni motivi stigem, obremenjenost s tujci, prešuštva, odsotnost enega od staršev. Ti motivi kažejo na pomembno vlogo družine v njenih dramah, moški liki imajo željo po tem, da bi bili povsod prvi, ženski pa po priznanju svojega dela. Njen jezik je vse kaj drugega kot običajen, včasih močno zvrstno in narečno zaznamovan, včasih privzdignjeno poetičen. Gre za prvo gledališko režijo že uveljavljene filmske režiserke mlajše generacije Barbare Zemljič, v kateri igrajo Pia Zemljič, Matej Puc in Tamara Avguštin.

Saša Pavček: Pod snegom

Režija: Barbara Zemljič

Igrajo: Pia Zemljič, Tamara Avguštin, Matej Puc

Dramaturgija: Eva Mahkovic

Scenografija: Meta Hočevar

Kostumografija: Ana Savić Gecan

Glasba: Miha Petric

Koreografija: Magdalena Reiter

Produkcija: Mini teater

Premiera: 11.11. 2017

3. Kozmopolis

Eric Packer, newyorški multimiljonar, si nekega dne v aprilu zada na videz preprosto nalogo: obiskati frizerja na drugem koncu Manhattna. Potovanje v razkošni, neprebojni, visoko tehnološko opremljeni beli limuzini se izkaže za nič manj kot futuristično odisejado. Packerju pot prestrezajo prometni zamaški zaradi obiska predsednika ZDA, antikapitalistični protest in pogrebna povorka za sufijskim reperjem. Ovinki do cilja se daljšajo še zaradi naključnih srečanj z ženo in nenaključnih "srečanj" z manj usodnimi ženskami. Na račun samozavestnega prepričanja, da bo vrednost japonskega jena padla, Packer mimogrede izgublja velikanske vsote svojega in tujega kapitala. Izključevanje možnosti nepredvidljivega, na katero ga tiho opominja njegova asimetrična prostata, pa ga ne stane le denarja, ampak tudi iluzije o lastni nesmrtnosti. "Ko bom umrl, me ne bo konec. Sveta bo konec."

Predstava Kozmopolis nastaja v režiji mladega, a izjemno pronicljivega režiserja Alena Prošića, ki je v Mini teatru že režiral dve izjemni predstavi #pornografija in Esej o slepoti. V predstavi igrata Primož Pirnat in Anže Zevnik.

Don DeLillo: Kozmopolis

Režiser: Alen Prošić

Igrata: Primož Pirnat in Anže Zevnik

Scenografija: Mark Požlep

Produkcija: Mini teater

Premiera: 24.11. 2017