Trojček s 55 odstotnim popustom

Med 1. in 6. marcem 2018 bo gostovalo v Mini teatru Mestno gledališče Haifa iz Izraela. Predstavili se bodo z dvema uprizoritvama Olive in Prizemljena. 4. aprila pa še predstava Ljudski demokratični cirkus Sakešvili avtorja Roka Vilčnika v izvedbi izraelske gledališke akademije Nissan nativ Acting Studio Jeruzalem

Predstave bodo s slovenskimi nadnapisi, cena posamezne vstopnice je: odrasli 15 eur, dijaki, študentje, upokojenci 8 eur.

POSEBNA PONUDBA: V PRIMERU, DA SE ODLOČITE KUPITI VSTOPNICO ZA VSE TRI PREDSTAVE, SI JIH LAHKO OGLEDATE ZA 20 EUR (odrasli) IN 13 EUR (dijaki, študentje, upokojenci). IZKORISTITE IZJEMNO PONUDBO!

2. marca ob 20. uri bo v Mini teatru na sporedu predstava Olive. To je zgodba o Noii Ziony, sedemnajstletnem dekletu iz Petah Tikva, ki so jo hospitalizirali za tri mesece, na oddelku za prehrambne motnje, zaradi debelosti. Na oddelku si Noai deli sobo z Mario in »vžigalico« Leenoy, dvema anoreksičnima so-bolnicama.

Različna pola prehrambnih motenj ustvarjata muhasta srečanja, polna napetosti in humorja med dekleti. Preko predstave spoznamo svetove Noie, njenih so-bolnic in zdravniškega osebja. Predstava govori o glasbi, adolescenci, ljubezni in hrani.

Avtor teksta in režiser je Rovi Kasos, ki je tudi igralec in glasbenik, Olive pa so njegov dramski prvenec.

5. marca si bomo v Mini teatru lahko ogledali monodramo Prizemljena, ki jo predstavlja izvrstna igralka Keren Tzur. Sooča nas z zgodbo o pilotki bojnega letala, katere kariera na nebu se zgodaj konča, zaradi nepredvidene nosečnosti. Njeno novo delo je daljinsko vodenje vojaških dronov iz prikolice brez oken, izven Las Vegasa. Čez dan lovi teroriste, ponoči pa se vrne k svoji družini. Ko narašča pritisk, med sledenjem pomembnejših tarč, se začnejo brisati meje med puščavo, v kateri živi in tisto, na drugi strani sveta, ki jo nadzoruje.

Ljudski demokratični cirkus Sakešvili prihaja v Mini teater 4. aprila iz izraelske gledališke akademije Nissan nativ Acting Studio Jeruzalem. Za dramski tekst jeavtor Rok Vilčnikprejel nagrado Slavka Gruma za leto 2016.

Ljudski demokratični cirkus Sakešvili govori ototalitarnidržavici, kjer je vse omejeno in regulirano. Celo za samozadovoljevanje, samomor ali srečo je treba imeti bon. Enakost je prignana do konca, niti spolov ni več, ljubezen pa je ena sama, do »doživljenjskega« predsednika, ki mu je tako kot vsem drugim v tej državi ime Sakešvili. Vendar se avtor rokgre bolj kot z diktaturo ukvarja z njenimi žrtvami, z državljani, ki nastopajo oziroma kar živijo v cirkusu, v katerem predstava in občinstvo nista ločena. Svojo identiteto so izgubili že zdavnaj, in ko se razširi novica o predsednikovi smrti, se ne morejo več spomniti, kdo in kaj so bili nekoč, kot tudi ne morejo postati nekaj drugega in na novo zaživeti. Svoboda je preveč strašljiva, prinaša tveganja, ki jim niso (več) kos.

Skozi niz absurdno komičnih situacij govori Ljudski demokratični cirkus Sakešvili predvsem o tem, kako nenehno »pranje možganov« spira človeku tudi osebnost, dostojanstvo in vse tisto, kar ga kot človeka sploh določa.