Nastopajo:
Rohan Dasgupta (sitar)
Bhaskar Das (bansuri)
Sanjay Kansa Banik (tabla)

Koncert "Aradhana", na katerem bodo zazveneli uglašeni zvoki indijskih rag izpod prstov treh priznanih indijskih glasbenikov na tradicionalnih indijskih instrumentih: sitarju, flavti bansuri ob spremljavi tolkala table.

Koncert bo duet koncertnih glasbenikov Bhaskarja Dasa in Rohana Dasgupte premierno predstavil na slovenskem prizorišču, ne pa tudi prvič v duetu nasploh, saj skupaj koncertirata že dobro desetletje. Skupaj sta posnela meditativni album "NAAD SUTRA" in album "NAMAN" - posvečen legendi Raviju Shankarju.

Ponovno nas bo v Sloveniji obiskal nesporni mojster ritma na indijskih tablah, Sanjay Kansa Banik, v kar ste se lahko prepričali tudi na lanskem koncertu Starodavni zvoki Indije.

"Aradhana" v sanskrtu pomeni hvalnico bogu, vzporedno se beseda uporablja v povezavi z indijsko klasično glasbo za izražanje globokega glasbenega izraza.

Lepo vabljeni v prijetno intimno atmosfero ljubljanskega Mini teatra, na Križevniško, v soboto, 22. junija 2019 ob 19. uri! Vstopnice kmalu v predprodaji.