Vabljeni na Dan križevniškega soseda 2019

V sredo, 26.6., prinesi svojo lončnico na Križevniško ulico in praznuj z nami!
26.6 praznujemo DAN KRIŽEVNIŠKEGA SOSEDA 2019. Gre za tradicionalno nepozabno praznovanje, ki ga vsako leto promovira MINI TEATER in KRIŽEVNIŠKI SOSEDJE za oživljanja pomembnega in zgodovinskega dela stare Ljubljane.

Vse obiskovalce čakajo: lutkovna predstava ŽABJI KRALJ (MINI TEATER), kreativne delavnice za otroke (združenje SEZAM), koncerta skupine KING FOO, MAJE ZALOŽNIK in KARAVANA, DJ SYLVAIN Oldies Goldies DJ set, brezplačni sladoledi/lučke, ugoden vstop v Mestni muzej, odprta vrata v razstave v Judovski muzej, ulična razstava srednje šole za oblikovanje in fotografijo, stilske preobrazbe Uredništva pričesk Robert, ulična gostinska ponudba gostilne Vitez, ShambalA, Plečnikov hram in Pub Pod Skalco.

Za poživitev in lepoto križevniške ulice, katere fotografije krožijo po svetovnem spletu in v turističnih publikacijah, gre posebna zahvala vsem ljudem, ki na njej ustvarjajo in verjamejo v njen razvoj: ustvarjalci Mini teatra, skrbniki judovskega kulturnega centra, gostinci, umetniki v salonih, galerijah in v tiskarni, profesorji in dijaki srednje šole za oblikovanje in fotografijo, zaposleni v Mestnem muzeju in vsi, ki so bili pripravljeni vložiti finančna sredstva za estetski podvig te ulice s čisto posebnim čarom.

26.6 prinesi svojo veliko ali malo lončnico (peteršilj, bazilika, mačehi, vrtnici, drevesu, ), ji daj ime, jo obiskuj in opazuj kako lepo raste v najlepši ulici v Ljubljani :) Pomagaj polepšati staro Ljubljano tudi ti! Lahko pa tudi doniraš denar za urejanje najlepše ulice.

Posebna zahvala gre ZAVODU TURIZEM LJUBLJANA, tudi MOL-U, ki je obnovo spodbudila in ljubljanskem botaničnem vrtu, posebej tudi Ljubljanskim mlekarnam, ki že desetletja poskrbijo za brezplačne lučke za najmlajše obiskovalce Mini poletja v Ljubljani.

Program:

17.00 DJ SYLVAIN Oldies goldies DJ set pred Gostilno Vitez na vogalu Križevniške in na Bregu

17.00 ustvarjalna delavnica za otroke SEZAM, na Križevniški ulici

17.45 lutkovna predstava ŽABJI KRALJ, vrh Križevniške ulice - OTVORITEV 21. MINI POLETJA V LJUBLJANI

18.30 koncert pevke MAJE ZALOŽNIK pred Gostilno Vitez

19.30 DJ SYLVAIN Oldies goldies DJ set pred Gostilno Vitez na Bregu

19.30 razstava OBLIKOVALCEV SREDNJE ŠOLE ZA OBLIKOVANJE IN FOTOGRAFIJO, Trg francoske revolucije / Križevniška ulica

20.00 koncert posvečen URBANU KODRU in njegovi glasbi / violinist Andrej Omejc in piansitka Teja Komar

20.30 koncert skupine KARAVANA

21.30 koncert KING FOO band, vrh Križevniške ulice

23.00 ZAKLJUČEK PROGRAMA