Sedmo leto zapored se bomo mali in veliki, radovedni in navihani, zbrali polni pričakovanj ob poletnih nedeljah, od 3.julija pa do 4. septembra, na ljubljanskem gradu in drugod po Ljubljani. Vse skupaj nas bodo poskušale zvabiti v svoj pravljični svet pravljice, ki niso izmišljene sanje, ampak prepesnjena podoba resničnosti. Takšne so tudi pravljice danskega pravljičarja Hansa Ch. Andersena, ki se ga ob dvestoletnici njegovega rojstva letos še posebej spominjamo. Njegove pravljice nas kot rosno sveže cvetlice še vedno očarajo in nam imajo kaj povedati. Z občutkom za lepo in pravo in z blagim posmehom nam še danes pomagajo razumeti svet, pa naj so se življenjske razmere še tako spremenile.

Na našem letošnjem festivalu se bomo velikega mojstra spomnili s predstavami Vžigalnik,  Palčica in Cesarjeva nova oblačila. Med poletjem pa bomo z velikim veseljem trepetali in se veselili skupaj z junaki drugih pravljic in drugih pravljičarjev ob predstavah, ki so jih za nas pripravili umetniki iz Izraela, Poljske, Nemčije, Belorusije, Rusije, Švedske, Bolgarije, Hrvaške in Slovenije.

Da pa bo naše letošnje« malo poletje« še bolj svečano, smo v goste povabili tudi deški pevski zbor  »Zagrebški dečki«, z nami bodo vitezi in grajske gospodične, na ustvarjalnih delavnicah bomo kiparili, kracali, risali in packali, skratka tako kot vsa prejšnja leta bomo veselo uživali v ustvarjalnih radostih.

Iskrena hvala vsem, ki ste nam pomagali pri našem festivalu: Mestni občini Ljubljana- Oddelku za kulturo, Ministrstvu za kulturo RS, Zavodu za turizem, vsem partnerjem, sponzorjem in pokroviteljem. Hvala županji Ljubljane, gospe Danici Simšič, ki je tudi letos prijazno sprejela častno pokroviteljstvo nad festivalom Mini poletje.

In tu je poletje, toplo, prečudovito poletje.

 

Vaš Robert Waltl