Režiserka:
Nina Skrbinšek

Igrata:
Nina Ivanič / Lucija Grm in Maja Končar

Avtorica likovne zasnove scene:
Maja Ivanič

Poslikava scene:
Meta Vranič

Izdelava lutk:
Anja Dolenc

Avtor glasbe:
Miran Odobašič

Premiera:
16. september 2004

Predstava traja 30 minut

Gledališko-lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

O predstavi

Le kaj naredijo miške z zdravimi belimi zobki, ki jih poberejo izpod blazin naših malčkov? Pogumni miški morata nujno posuti dlesni male Tinkare s čarobnim prahom, da ji bodo zrasli zobki. Na poti na njiju preži strašni mačkon Barabon, zato prosita slavnega detektiva kužka Olafa, da jima pomaga.
Poučna zgodba o prijateljstvu in moralnih vrednotah začarano v čudovito domišljijsko pravljico.

O avtorici

Igralka Maja Končar, članica ansambla Drama SNG Ljubljana, je slovenski gledališki prostor osvojila kot Pućža Frou-Frou v Feydeaujevi Dami iz Maxima, megauspešnici Drame SNG Ljubljana iz leta 1989 v režiji Vinka Moderndorferja. Maja Končar je doslej odigrala veliko število vlog tako v svojem matičnem gledališču, v številnih projektih na TV Slovenija, pa tudi v komercialnih gledališčih. Tokrat se prvič predstavlja v vlogi dramatičarke.

O režiserki

Igralka in režiserka Nina Skrbinšek je bila po diplomina AGRFT nekaj let članica ansambla MGL, se nato odselila na Hrvaško, kjer je uspešno delala kot igralka in lutkovna animatorka, po vrnitvi pa je postala članica ansambla LGL, kjer dela še danes. Nina Skrbinšek je avtorica in iniciatorka številnih neodvisnih gledaliških in lutkovnih projektov ter tudi avtorica dramskih tekstov. Letos praznuje 30. obletnico umetniškega delovanja.

Festivali in gostovanja

Slovenija