Utrinki otvoritve festivala Mini poletje

Včeraj se je na Ljubljanskem gradu s poulično predstavo Jezdec, gledališča Pikniz iz Jeruzalema in otroškim pevskim zborom Zagrebški dečki svečano začel letošnji mednarodni festival za otroke Mini poletje. Festival, ki ga vsako leto organizira Mini teater Ljubljana, sta pred 500 glavo množico (na dvorišču in v Palaciju) slavnostno odprla direktor Mini teatra Robert Waltl in ljubljanska županja gospa Danica Simšič, ki je častna pokroviteljica Mini poletja.

Mini teater že sedmo leto zapored pripravlja mednarodni festival Mini poletje za otroke, ki se bo odvijal do 4. septembra 2005 na različnih ljubljanskih prizoriščih. Zvrstilo se bo 21 lutkovnih in gledaliških predstav iz različnih evropskih gledališč, pripravili pa smo tudi številne ustvarjalne delavnice in srednjeveške viteške dopoldneve.
V nedeljo, 10. julija, se bo ob 11.00 in 18.30 v dvorani Mini teatra predstavilo gledališče Malutki z lutkovno predstavo Krojaček Nitka. Brezplačne vstopnice so na voljo uro pred začetkom predstave. Vabljeni!