Mini teater gostuje na festivalu Zlati lev v Umagu in v Novigradu

Na hrvaški obali so pripravili festival komornega gledališča Zlati lev, na katerem sodelujejo tudi štiri slovenska gledališča.

Na festivalu bodo obiskovalci tako lahko videli tri predstave Mini teatra, Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča v slovenskem in hrvaškem jeziku (Mini teater; Ivica Buljan in Robert Waltl) in Dnevi umorov v zgodbi o Hamletu (Mini teater; Ivica Buljan), iz Slovenije pa še predstave Malomeščanska svatba (Prešernovo gledališče Kranj; režiserja Vita Tauferja), Kaspar (SMG; Jaka Ivanc), Debeluhi v krilcih (SNG Drama Maribor; Samo M. Strelec).

Za najboljše tudi nagrade
Festival, ki bo do 17. julija potekal pod geslom Mesto angelov, gosti 16 predstav iz Slovenije, Hrvaške, Italije ter Srbije in Črne gore. Umetniški vodja Zlatega leva je Damir Zlatar Frey, na njem pa bosta najboljšo predstavo izbrala in nagradila strokovna žirija in občinstvo.

Festival so uradno odprli s prižigom festivalskega ognja, prva predstava, ki jo je bilo mogoče videti v Umagu, pa je bil projekt Zagrebškega gledališča mladih Palačinke.

 

Letos prvič tudi otroški predstavi

V spremljevalnem programu šestega festivala so pripravili tudi več okroglih miz, odprtje razstave del Slavice Marin, letošnja novost festivala pa sta tudi predstavi za otroke. Mlajši obiskovalci gledališča bodo lahko poleg predstave Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča v slovenski in hrvaški verziji, namreč videli še Tisoč in eno noč ansambla Hrvaškega narodnega kazališta Ivana pl. Zajca.

Mini teater pa bo v okviru dnevov slovenske kulture gostoval tudi v Novigradu

V petek, 15.julija ob 21.00, bo na osrednjem trgu v Novigradu Mini teater nastopil s predstavo Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča. Predstavo organizirata mesto Novigrad in Turistična skupnost, saj so prav Slovenci najštevilčnejši gostje tega lepega turističnega mesteca na hrvaški obali..