Predstava ...she said/...je rekla bo, od 26. septembra do 1. oktobra 2005, s šestimi ponovitvami gostovala na mednarodnem festivalu ICA - Institut for Contemporary Art, ki ga organizira londonski Inštitut za sodobno umetnost. Predstava je nastala februarja letos v produkciji Mini teatra Ljubljana in WaxFactory New York ter koprodukciji Cankarjevega doma. Gostovanje je izrednega pomena za promocijo sodobne slovenske gledališke umetnosti v času predsedovanja Velike Britanije Evropski skupnosti.
Poleg naše predstave se bodo v okviru t. i. "Obdobja sodobne slovenske umetnosti v Veliki Britaniji - poteka od 6. 9. do 15. 10. 2005", predstavili tudi drugi umetniki, med drugimi Martin Brecelj, Niko Kralj in Vuk Čosič ter gledališči SNG Drama Ljubljana s Hodnikom in Maska z Miss Mobile, v okviru filmske umetnosti pa prikazani filmi Varuh meje, Kajmak in marmelada, Pod njenim oknom in Sladke sanje.

Predstava ... SHE SAID se osredotoča na pojem vmesnega prostora. Ta medprostor ni omejen s pojmi kot so življenje in smrt ali gibanje in mirovanje ... SHE SAID je nekje vmes, v prehodnem stanju med časom, ki ga omejujeta življenje in smrt in prostorom, ki ga omejujeta gibanje in mirovanje. To je brezdanji kronotop umetnikove domišljije. Nekakšno pol-življenje. (Ali pa mogoče nad-življenje?) ... SHE SAID pred gledalci razpira neopredeljiv svet, ki ga umetnik lahko tako zlahka uniči kot ga je zlahka skreiral. Osebe, ki se nahajajo v tem prostoru so le plod umetnikove domišljije. So stvar umetnikovega hotenja. Toda tudi umetnik je na koncu koncev stvar hotenja svojih oseb ...

Ustvarjalci so predstavo gradili na prepričanju, da obstaja prehodni prostor, kjer vsak človek preživi neko nedoločljivo količino časa razpet med zunanjim svetom in lastno domišljijo. 

Tako kot vsebina, se tudi forma nahaja nekje vmes; med gibom in glasom, med videom in gledališčem, med elektroniko in akustiko. Združuje sodobno arhitekturno strukturo (scenografija: Špela Uršič in Nejc Batistič), v katero so inkorporirane svetlobne enote (oblikovanje svetlobe: Jaka Šimenc); industrijsko oblikovane kostume (kostumografija: Silvio Vujičić,) in sodobno tehnološko programsko opremo - elektronska glasba (oblikovanje zvoka: Random Logic) in video (video: STRUP). Konceptualni pristop k predstavi vključuje v tehnološko strukturo neobičajno rabo govorjenega teksta in elemente gibalnega gledališča.

Konstrukcija, s katero so protagonisti predstave zamejeni, hkrati pa je vanjo vgrajeno nekakšno 'izložbeno' okno, je vmesni prostor, ki spominja na delovni prostor znanstvenega laboratorija ali čakalnico letališkega predverja; tako se struktura spremeni v abstraktni, metaforični znak, zapolnjen s podobami prehodnosti, minljivosti, ujetosti. Z uporabo videa se scenografija v obsežno projekcijsko površino, na kateri se odvija zmontirana vsebina neposrednega video prenosa in posnetega filmskega materiala.

Besedilo predstave ... SHE SAID je produkt skupinskega dela režiserja Ivana Talijančića, dramaturginje Simone Semenič in performerjev – Diona Doulisa, Erike Latta in Katarine Stegnar.

Več o festivalu na strani: www.ica.org.uk